İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

John Haffern: Ermeni-Türk sürecinin tekrar başlayacağı yönünde büyük umutlarımız var

ABD Ermeni-Türk ilişkilerinin normalleşmesi sürecinin yeniden başlayacağı yönünde büyük umutlar beslemeye devam ediyor  ve Washington resmi çevreleri bu amaçla Türkiye’yle çalışamlarına devam ediyor. Açıklama bugün Özgürlük Radyosuna (RFE/RL) bir röportaj veren ABD’nin Erivan Büyükelçisi  John Haffer’dan geldi.

″Ermeni-Türk ilişkilerinin normalleşmesi için herhangi bir umut var var mı?″ sorusuna Haffern ″Tabbi ki, biz Ermeni-Türk ilişkileri normalleşme sürecinin yeniden başlayacağı ve herhangi bir diğer sorunla bağlantılandırılmayacağı yönünde büyük umutlara sahibiz″  şeklinde yanıtladı.
Washington resmi çevrelerinin Emenistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için ne gibi adımlar attığına ilişkin soruya büyükelçi şu yanıtı verdi: ″ Biz Ermeni ve Türk idarecilerle sıkça buluşuyoruz ve onları ikili ilişkilerin normalleşmesi yönünde dürtüyoruz. Biz aynı zamanda Ermenistan cumhurbaşkanının protokollerin ileriye taşınması konusunda irade göstermesinden ve Millet Meclisi’nden geri çekmemesinden de memnunuz. Türkiye’nin doğru adım atacağı umudundayız.»
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.