İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ankara Diaspora Oluşturmak İçin Harekete Geçti

Nouvelles d’Armenie Magazine

Türkiye, Türk diasporasından milyonlarca insanı “soykırım” iddialarına karşı organize olmaya çağırıyor. Bu strateji, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın yönettiği bir grup tarafından oluşturuldu. Türkiye,  Ermeni soykırımı iddialarına karşılık vermek ve Avrupa’daki yükselen ırkçılıkla mücadele etmek için Türk diasporasından milyonlarca kişiye organize olma çağrısında bulunuyor.

     Bir hükûmet yetkilisi hafta sonu Hürriyet Daily News’a yaptığı açıklamada, “Diasporayla ilgili stratejik bir belgenin hazırlığını yapıyoruz. Bu belgede önceliklerimiz, amaçlarımız ve çalışma şeklimiz yer alıyor. Bu belge sayesinde mesajlarımızın etkisini artıracağız.” dedi.
     Güçlü Azeri diasporası Türk diasporasının muhtemel bir müttefiki olabilir. Bu strateji, 2012 yılında kurulan ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın yönettiği, hükûmetin bir organı olan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından ortaya koyuldu.
     Ekili bir diaspora oluşturmak amacıyla Başkanlık, yurt dışındaki sivil toplum kuruluşlarına ve de bu tür projelerin aktif bir parçası olmak isteyenlere sağlam bir temel oluşturmak amacıyla haziran ve eylül aylarında büyük gösteriler düzenlemeyi planlıyor. Haziran ayında, özellikle Avrupa ülkelerinden 500’e yakın sivil toplum kuruluşu, Türklere yönelik yapılan ayrımcı ve ırkçı tutumlarla mücadele etmenin yasal yollarıyla ilgili Ankara’da yapılacak olan bir konferansa davet edildiler.
     Türk hükûmeti, başta batı Avrupa olmak üzere, Avrupa’da yükselen ırkçılık konusunda oldukça endişeli ve siyasi gündeminde bu konuyu tartışıyor.
Yayın Organı : Nouvelles d’Armenie Magazine
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2012
Kayıt Tarihi : 17 Mayıs 2012
Ülke  : Fransa
Çıkış  : Ankara
Çeviri Yeri : Ankara
Çeviri Şekli : Özet
Çeviri Dili : Fransızca
Detay  : Derginin İnternet Sayfası

Yorumlar kapatıldı.