İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Diasporası İkna Etti, Kongre’den Para Çıktı

Amerika’da faal olan Ermeni diasporası, Obama’nın mali sıkıntılardan dolayı kesinti yapmak istediği Karabağ ve Ermenistan yardımlarını Kongre’den geçirdi.ABD Temsilciler Meclisi dış yardımlar toplantısından Kafkaslar’a mali destek konusunda anlaşma çıktığı belirtildi. Obama’nın Ermenistan’a yapılan yardımın 7.2 milyon dolarını kesme talebi reddedilirken, Dağlık Karabağ’a 2 milyon dolar olarak yapılan yardım ise 5 milyon dolara çıkarıldı.

Komisyonda alınan kararların 2013 mali yılı dâhilinde ele alınacağı duyurulurken, tasarının genel kurulda görüşüldükten sonra resmiyet kazanacağı bildirildi.
Alınan karar çerçevesinde Dağlık Karabağ’a yapılan ve artık gelenekselleşen 2 milyon dolarlık yardım, iki buçuk katına çıkarılarak 5 milyon dolara çekildi. Bu yardımın insani gelişim ve toplumsal ilerleme için kullanılması gerektiği de vurgulandı. Ermenistan’a her yıl yapılan 40 milyon dolarlık yardım ise bu sene de değişmedi. Başkan Obama’nın bu yardım miktarını 32.5 milyon dolara indirmesi teklifi ise komisyonda destek bulmadı.
Bunlardan başka, Amerika Ermeni Ulusal Kongresi’nin iddiasına göre, Gürcistan’daki Ermeni nüfusunun fazla olduğu Javak bölgesi de komisyonda tartışıldı fakat yapılan bildiride bölge hakkında herhangi bir karara rastlanmadı.

Yorumlar kapatıldı.