İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

”Tatlı Karmaşa”da ”Tatlı 60’lar” Konuşulacak

1960’lar Ermenistan ve Türkiye sinemalarını karşılaştırmalı olarak inceleyen gösterim ve konferans programı Sweet Confusion (Tatlı Karmaşa), AICA Ermenistan, Anadolu Kültür, Ermeni Ulusal Sinema Merkezi, Ermenistan -Türkiye Sinema Platformu ve tranzit.at iş birliği ile SALT Galata’nın ev sahipliğinde düzenleniyor… Hrach Bayadyan, Keti Chukhrov, Nadire Mater,  Zeynep Dadak, Siranush Dvoyan, Dimitris Eleftheriotis, Vigen Galtsyan, Ahmet Gürata, Nazareth Karoyan ve Fatih Özgüven’in konuşmacı olarak katılacağı konferans 19 Mayıs günü yapılacak.

****
1960’lar Ermenistan ve Türkiye sinemalarını karşılaştırmalı olarak inceleyen film gösterimleri ve konferanstan oluşan Sweet Confusion (Tatlı Karmaşa) 17 – 19 Mayıs tarihleri arasında yapılıyor.
İstanbul – BİA Haber Merkezi 17 Mayıs 2012, Perşembe
1960’lar Ermenistan ve Türkiye sinemalarını karşılaştırmalı olarak inceleyen gösterim ve konferans programı Sweet Confusion (Tatlı Karmaşa), AICA Ermenistan, Anadolu Kültür, Ermeni Ulusal Sinema Merkezi, Ermenistan -Türkiye Sinema Platformu ve tranzit.at iş birliği ile SALT Galata’nın ev sahipliğinde düzenleniyor.
Konferans, 1960’larda kültürel ve politik sistemlerin karmaşık ilişkileri üzerinden “öteki”nin belirlenmesi ve biçimlendirilmesiyle kendini tanımlama ve konumlama sürecindeki, jeopolitik anlamda yabancılaştırılmış iki durumun sosyo-politik ve kültürel paradigmalarının yeniden okunmasını amaçlıyor.
Hrach Bayadyan, Keti Chukhrov, Nadire Mater,  Zeynep Dadak, Siranush Dvoyan, Dimitris Eleftheriotis, Vigen Galtsyan, Ahmet Gürata, Nazareth Karoyan ve Fatih Özgüven’in konuşmacı olarak katılacağı konferans 19 Mayıs günü yapılacak.
Film gösterimi programında ise Erankyuni (Üçgen), Hayrik (Baba), Menq Enq, Mer Sarery (Biz ve Dağlarımız), Barev, Es Em (Merhaba, Benim), Vesikalı Yarim ve Bir Gecelik Gelin filmlerinin gösterimi yapılacak.
Sweet Confusion , uluslararası araştırma projesi Sweet 60s kapsamında; Eurasia Partnership Foundation, USAID, Erste Stiftung ve Allianz Kulturstiftung desteğiyle gerçekleştirildi.
Sweet 60s, güncel sanatsal ve teorik bakış açıları aracılığıyla 1960’ların, “romantik devrimci dönem” büyük anlatısına dâhil edilmemeleri nedeniyle bilinmeyen, azımsanan, saklı bağlam ve sınırları inceliyor.
19 Mayıs Konferans Programı
13.00- 16.00 I. Oturum
1960’ların Türkiye Sineması ve Komşu Coğrafyalar Üzerine Konuşmalar – Nadire Mater, Zeynep Dadak, Fatih Özgüven, Ahmet Gürata, Dimitris Eleftheriotis (Video konferans)
16.30- 19.30 II. Oturum
1960’ların Ermenistan Sineması ve Komşu Coğrafyalar Üzerine Konuşmalar – Hrach Bayadyan, Keti Chukhrov, Nazareth Karoyan, Siranush Dvoyan, Vigen Galstyan.
17 Mayıs Film Gösterim Programı
14.00
Erankyuni [Üçgen]
Henrik Malyan
1967, 84′ (Ermenice; Türkçe altyazılı)
16.00
Hayrik [Baba]
Henrik Malyan
1972, 76′ (Ermenice; Türkçe altyazılı)
18.00
Menq enq, mer sarery [Biz ve dağlarımız]
Henrik Malyan
1969, 94′ (Ermenice; Türkçe altyazılı)
18 Mayıs Film Gösterim Programı
14.00
Barev, es em [Merhaba, benim]
Frunze Dovlatyan
1965, 137′ (Ermenice; Türkçe altyazılı)
16.00
Vesikalı Yarim
Lütfi Ö. Akad
1968, 90′ (Türkçe; Ermenice altyazılı)
18.00
Bir Gecelik Gelin
Atıf Yılmaz
1962, 77′ (Türkçe; Ermenice altyazılı)

Yorumlar kapatıldı.