İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Defineciler Ermeni Kilisesinin Her Tarafını Kazdı

Hakkari’nin Konak Köyü’ndeki Ermeni Kilisesi’nin içi ve etrafı define aramak isteyenler tarafından kazılırken burada incelemelerde bulunan Hakkari İl Genel Meclisi üyeleri, 100 yıllık kilisenin bir an önce restore edilmesini istedi.İl Genel Meclisi Özçelik Yıldız, kilisenin durumu ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a da bir rapor göndereceklerini bildirdi.

Hakkari’nin Konak Köyü’ndeki Ermeni Kilisesi’nin içi ve etrafı define aramak isteyenler tarafından kazılırken burada incelemelerde bulunan Hakkari İl Genel Meclisi üyeleri, 100 yıllık kilisenin bir an önce restore edilmesini istedi. İl Genel Meclisi Özçelik Yıldız, kilisenin durumu ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a da bir rapor göndereceklerini bildirdi.
Hakkari’ye 18 kilometre uzaklıkta bulunan ve 100 yıllık olduğu belirtilen Ermeni Kilisesi, bakımsızlık nedeniyle harabeye dönüştü. İçi ve çevresi definecilerin hedef olan duvarları kısmen yıkılan kilisede incelemelerde bulunan Hakkari İl Genel Meclisi üyeleri Özçelik Yıldız ile İsa Bor, Hakkari ve çevresinin en büyük kiliselerinden biri olan Konak Ermeni Kilisesi’nin ilgisizlik yüzünden bu hale geldiğini ileri sürdü. Koruma altına alınan ancak restore edilmediği için yıkılmaya yüz tutan kilisenin durumunu bir raporla Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a bildireceklerini anlatan İl Genel Meclis Üyesi Yıldız, bu durumu meclis toplantısına da taşıyacaklarını anlattı.
SAVCILIK DA SORUŞTURMA BAŞLATMIŞ
Hakkari Kültür ve Turizm Müdürü Emin Özatak ise, Hakkari’de tahrip edilen kiliselerle ilgili çalışmalar yaptıklarını söyledi. Özatak, şöyle konuştu:
“Kilisede bu tahribatları yapanlar hakkında savcılık soruşturma da başlattı. Bu yıl Hakkari’deki kiliselerle ilgili çalışmalarımız var. Ancak bu konuda ödenek ayrılmadığı için restorasyonunu şu an yapamayacağız. Ancak diğer tarihi eserlerle ilgili ödenek gelmiş. Tahrip edilen Konak kilisesinde bir zamanlar Nasturi Başpatriğinin kaldığı söyleniyor. 100 yıllık bir kilise olduğu söyleniyor. Bu ve buna benzer kiliselerin restore edilmesi için Kültür Bakanlığı nezrinde de çalışmalarımız vardır.” – Hakkari

Yorumlar kapatıldı.