İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrik’e ‘Özgürlük Ödülü’

ABD’nin eski başkanlarından Franklin D. Roosevelt adına Hollanda’da iki senede bir verilen “Özgürlük Ödülü’’nü Fener Rum Patriği Bartholomeos, eski Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, Hindistanlı kadın hakları savunucusu Ela Bhatt, Irak Başbakan Yardımcısı Hüseyin Şarıstani ve El Cezire televizyonu aldı…Patrik Bartholomeos, “Bu ödül yalnız şahsım için değil, Türkiye için, dünya barışı için güzel bir mesaj” dedi.

  
ABD’nin eski başkanlarından Franklin D. Roosevelt adına Hollanda’da iki senede bir verilen “Özgürlük Ödülü’’nü Fener Rum Patriği Bartholomeos, eski Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, Hindistanlı kadın hakları savunucusu Ela Bhatt, Irak Başbakan Yardımcısı Hüseyin Şarıstani ve El Cezire televizyonu aldı.
Hollanda Kraliçesi Beatrix ile Başbakan Mark Rutte’nin yanı sıra çok sayıda üst düzey ismin katıldığı törende ödülünü alan Patrik Bartholomeos, “Bu ödül yalnız şahsım için değil, Türkiye için, dünya barışı için güzel bir mesaj. Bu onuru kiliseme, patrikhanemize ve memleketime ithaf ediyorum. Yalnız kendim için saklamıyorum’’ dedi. Fener Rum Patriği Bartholomeos’un ödül aldığı törene Hollanda Kraliçesi Beatrix ve Başbakan Mark Rutte de katıldı.
GAZETE HABERTÜRK

Yorumlar kapatıldı.