İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Son 4 yılda İran’lı öğrencilerin Ermenistan yükseköğretim kurumlarına akışı arttı

Ermenistan Eğitim ve Bilim Bakanı Armen Aşotyan, Ermenistan’daki diplomatik misyonunun sona ermesi vesilesiyle veda ziyaretinde bulunan İran’ın Erivan elçisi Seyed Ali Saqqaiyan’ı kabul etti… Elçi, görevde bulunduğu 4 yıla ilişkin olarak, son yıllar esnasında, bir dizi karşılıklı ziyaretler, ikili anlaşmalarla verimli işbirliğine zemin hazırlandığını, bunların sonucunda, son 4 yılda İran’lı öğrencilerin Ermenistan yükseköğretim kurumlarına  akışının büyüdüğünü, bilim-eğitim alanında büyük ilerleme kaydedildiğini belirtti.

Mayıs 11, 2012 | 18:32
Ermenistan Eğitim ve Bilim Bakanı Armen Aşotyan, Ermenistan’daki diplomatik misyonunun sona ermesi vesilesiyle veda ziyaretinde bulunan İran’ın Erivan elçisi Seyed Ali Saqqaiyan’ı kabul etti.
Bakan eğitim ve bilim alanında geleneksel olarak iyi ilişkilere sahip Ermeni-İran bağlarının elçinin şahsi katkıları sayesinde yeni perspektif ve gelişmelere sahip olduğunu belirterek elçiye teşekkür etti. Aşotyan ″İran İslam Cumhuriyetine (İİC) yaptığım resmi ziyaretler İran medeniyeti, halkı ve devletinin gelişmişliği açısından üzerimde silinemez intibalar bıraktı. Dini farklılıklar aynı değerler üzerine kurulmuş halkların ilişkileri bağlamında asla engel oluşturamazlar.″ dedi. Ayrıca İİC Ermeni yurttaşlarına kendi ana dillerinde eğitim almaları ve ulusal kimliklerini kaybetmeme olanağı sağlanmasından ötürü şükranını da ifade eden bakan Aşotyan, iki ülke halklarına barış ve refah temenni etti.
Elçi, görevde bulunduğu 4 yıla ilişkin olarak, son yıllar esnasında, bir dizi karşılıklı ziyaretler, ikili anlaşmalarla verimli işbirliğine zemin hazırlandığını, bunların sonucunda, son 4 yılda İran’lı öğrencilerin Ermenistan yükseköğretim kurumlarına  akışının büyüdüğünü, bilim-eğitim alanında büyük ilerleme kaydedildiğini belirtti. İİC büyükelçisi Seyed Ali Saqqaiyan, Ermeni halkının muhabbet ve misafirperverliğini asla unutmayacağının altını çizdi ve bundan sonra da belirlenen tüm programların sürekli bir mahiyet taşıyacağı umudunu belirtti.

http://news.am/tur/news/105132.html

Yorumlar kapatıldı.