İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bu yıl «Altın Kayısı»da birçok sürprizler bekleniyor

Uluslararası 9. Erivan «Altın Kayısı» Film Festivali bu yıl 8-15 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek. Festival bu yıl dünyanın 70 civarı ülkesinden 1120 başvuru aldı, bu sayı geçtiğimiz yıl yaklaşık 700 idi. 

NEWS.am’e bilgi «Altın Kayısı» Film Festivali Basın Servisinden geldi.
Veilen bilgide bu yıl festival jüri başkanlığını tanınmış İspanyol rejisör , 2010 Cannes Film Festivali Jüri üyesi Victor Eresin yapacak. UNESCO tarafından Erivan’ın «Dünya Kitap Başkenti-2012» ilanı vesilesiyle Festival programında «Kitap ve Sinema» başlıklı yeni bir bir program yer alacak. Programda Ermeni ve dünya klasik sinema yapıtları yer alacak.
Festival Yarışma Programı 4 dalda gerçekleştirilecek. Bunlar: ″Uluslararası Kurgusal″, ″Uluslararası Belgesel″, ″Ermeni Panoraması″ ve ″Çekirdek″. Bu son dal 2011’de start almış olup, genç film yönetmenlerinin kısa metrajlı filmleri gösterilmekte. Festival çerçevesinde dünya sinema ustalarından sürprizlerin de beklendiği  ″Erivan prömiyerleri″, ″Retrospektif gösterimler″, ″Ustalara saygı″ bölümleri de yer almakta. Festival çerçevesinde 6. Kez ″Sınır Tanımayan Rejisörler″ Ortak Film Üretim Forumu gerçekleştirilecek. Forum; ″Sınır Tanımayan Rejisörler″-″Doğu Ortaklığı″ Programının bir parçası olup, AB desteğinde gerçekleştirilmekte.
Festival öncesinde uluslararası deneyimli uzmanlar ve Doğu Ortaklığı üyesi ülkelerden genç sinema uzmanları, eleştirmenlerinin katılımıyla ″Sınır Tanımayan Sinema Basını″ başlıklı bir seminer düzenlenmesi planlanmakta. Anılan katılımcıların ortak katkılarıyla Festival günlerinde ″Altın Kayısı″ günlük gazetesi yayımlanacak.
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/105107.html

Yorumlar kapatıldı.