İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Vakıflarda ölçümüz hak ve hukuk olacak

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen ”Vakıflar Haftası” nın açılışı, TBMM’de düzenlenen törenle yapıldı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, törende yaptığı konuşmada, Türkiye’de, uzun yıllar, farklı nedenlerle, yüzyıllardır birlikte yaşadıkları azınlık cemaatlerin vakıflarına karşı, bugün kabul edemeyecekleri bir tutum sergilendiğini belirterek, ”Vakıflar Kanunu’na 2011’de bir madde eklenerek, cemaat vakıflarının mallarının iadesi noktasında önemli bir adım attık. Bu tarihten günümüze kadar 88 gayrimenkulden 18 taşınmaz sahiplerine iade edilmiştir. Bundan sonraki adımlarımızda da ölçümüz hak ve hukuk olacaktır” dedi.

********
Başbakan Yardımcısı Arınç, uzun yıllar azınlık cemaatlerinin vakıflarına bugün kabul edilemeyecek bir tutum sergilendiğini belirtti.
TBMM
Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen ”Vakıflar Haftası” nın açılışı, TBMM’de düzenlenen törenle yapıldı.Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, törende yaptığı konuşmada, Türkiye’de, uzun yıllar, farklı nedenlerle, yüzyıllardır birlikte yaşadıkları azınlık cemaatlerin vakıflarına karşı, bugün kabul edemeyecekleri bir tutum sergilendiğini belirterek, ”Vakıflar Kanunu’na 2011’de bir madde eklenerek, cemaat vakıflarının mallarının iadesi noktasında önemli bir adım attık. Bu tarihten günümüze kadar 88 gayrimenkulden 18 taşınmaz sahiplerine iade edilmiştir. Bundan sonraki adımlarımızda da ölçümüz hak ve hukuk olacaktır” dedi.
Gurur verici bir tablo
Arınç, göreve geldikleri 2002’den bugüne vakıf hizmetlerinde gelinen aşamaya baktıklarında, gurur verici bir tablo gördüklerini belirtti.
Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün, tüm gelir ve giderlerini kendi öz kaynaklarıyla karşılayarak, hizmetlerini yerine getirdiğine dikkati çeken Arınç, bu kaynakların etkili ve verimli şekilde kullanılmasıyla son 10 yılda 3 milyar lira yatırım yapıldığını, 70 bin kişiye de istihdam sağladığını bildirdi.
Not: Yazının tamamını aşağıdak linkten okuabilirsiniz.

Yorumlar kapatıldı.