İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’da Sakin Seçim

Uluslararası Gallup Araştırma Kurumuna göre Cumhurbaşkanı Serj Serkisyan’ın Cumhuriyetçi Partisi oyların yüzde 44’ünü alarak seçimi önde bitirdi. Koalisyon ortağı Müreffeh Ermenistan da oyların yaklaşık yüzde 29’unu toplayarak ikinci sırayı aldı. Serkisyan’nın partisinin 131 üyeli parlamentoda sandalyelerin yarısından fazla alması ve yine koalisyon hükümeti kurmak zorunda kalmaması bekleniyor.

Foto: AP
Cumhurbaşkanı Serkizyan partisinin seçim zaferinden sonra düzenlediği basın toplantısında..
Ermenistan’da parlamento seçimleri, dört yıl önce polisle muhalefet yandaşları arasında kanlı çatışmalara sahne olan cumhurbaşkanlığı seçiminin aksine olaysız geçti.
Uluslararası Gallup Araştırma Kurumuna göre Cumhurbaşkanı Serj Serkizyan’ın Cumhuriyetçi Partisi oyların yüzde 44’ünü alarak seçimi önde bitirdi. Koalisyon ortağı Müreffeh Ermenistan da oyların yaklaşık yüzde 29’unu toplayarak ikinci sırayı aldı.
Serkizya’nın partisinin 131 üyeli parlamentoda sandalyelerin yarısından fazla alması ve yine koalisyon hükümeti kurmak zorunda kalmaması bekleniyor.
Seçim kampanyasında işsizlik, yoksulluk ve Ermenistan’ın komşuları Türkiye ve Azerbaycan ile yıllardır süren uyuşmazlıkları başlıca konular oldu.
Oy verme işlemi sırasında 2008 yılındaki tartışmalı cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşanan kanlı olaylar tekrarlanmadı.
Ancak Cuma günü Erivan’da Serkizyan’ın partisinin düzenlediği bir kampanya konserinde gaz dolu balonların patlaması sonucu yaklaşık 150 kişi yaralandı.
Ermenistan cumhurbaşkanı olayın kapsamlı biçimde soruşturulacağı sözü verdi.
Patlamaların neden meydana geldiği henüz açıklık kazanmadı. Ancak bazı görgütanıkları balonları fazla yaklaşan sigara ateşinin patlattığını bildiriyor.

Yorumlar kapatıldı.