İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni dostu ABD’liler Köşk’te

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD’li senatörler Carl Levin ve Jack Reed’i Çankaya’da kabul etti…  Muhalefet partilerine mensup milletvekilleri, Gül’e bu kabulden dolayı büyük tepki gösterdi. CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, ziyaretin, AKP’nin yürüttüğü Türk dış politikasında hiçbir onurun kalmadığının deklaresi olduğunu belirtti. 

“Dış politikada onur kalmadı”
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Ermeni iddialarının destekçisi iki ABD’li senatörü dün Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Gül, ABD’li senatörler Carl Levin ve Jack Reed başkanlığında Amerika heyetiyle basına kapalı olarak görüştü. Gül’ü ziyaret eden senatörlerin mart ayında, bir grup senatörle Amerikan Senatosu’na “Ermeni iddialarının kabul edilmesi” yönünde bir tasarı getirdikleri ortaya çıktı. Muhalefet partilerine mensup milletvekilleri, Gül’e bu kabulden dolayı büyük tepki gösterdi. CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, ziyaretin, AKP’nin yürüttüğü Türk dış politikasında hiçbir onurun kalmadığının deklaresi olduğunu belirtti. Gök, şunları söyledi: 
 “Bu kabul, Türk dış politikasında onurun kalmadığının göstergesidir. Sadece Ermeni meselesi değil. Kıbrıs konusunda, Suriye ile savaş çığırtkanlığıyla nereye geldiğimiz ortada. Artık Kuvayi Milliye kavgasıyla başarılan Misak-ı Milli toprakları üzerinde Türkiye Cumhuriyeti’nin hükümranlık ve geleceği belirleme hakkı kalmamıştır. Bu hak uluslararası emperyalist güçlere hem de büyük başarıymış gibi gösterilerek teslim edilmiştir. Göreceksiniz, bu Amerikancı politikalar, yarın öbür gün demokrasi ve barış kılıfı adı altında sözde Ermeni soykırımı masallarını kabul ve uluslararası mahkemelerin vereceği müeyyideleri yutmak, yutturulmak zorunda kalacağımızdan korkuyorum. Zira bu tür heyetler, bu heyetlerde bulunan şahısların düzenleyeceği komisyonlar ve alınan kararlar ileride açılacak olan uluslararası ceza mahkemelerindeki davalarda delil olarak kullanılacak. Ve Türkiye imzaladığı uluslararası sözleşmeler uyarınca tazminatlar ve belki de toprak bütünlüğünü tehlikeye sokacak gelişmeleri kabullenmek durumunda kalacak.”
Diaspora enforme ediyor
MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu da, ziyaretin içeriğine bakmak gerektiğini dile getirerek şöyle dedi: “Bu insanlar davet edilecekse, uyarı çerçevesinde çağrılabilir. Onları diaspora enforme ediyor. Doğru bilgilendirmek gerekir. Ama bu bilgilendirme yapılmazsa, bu görüşmeyi kabul etmek mümkün değil.” 

Yorumlar kapatıldı.