İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azınlıklara da süt

Milli Eğitim Bakanlığı, ‘Okul Sütü – Akıl Küpü Projesi’ kapsamında 7.2 milyon öğrenciye süt dağıttı. Ancak süt dağıtılan okullar arasında azınlık okulları yoktu. Projenin özel okulları kapsamadığı, azınlık okulların da özel okul kapsamında olduğu için süt dağıtılmadığı ortaya çıktı. Ancak Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in emriyle azınlık okullarına da gelecek haftadan itibaren süt dağıtılacak. 3 bin 300 öğrencinin okuduğu 44 azınlık okulunun olduğu İstanbul’da, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız şöyle konuştu: “Proje kapsamında özel okullar yok. Azınlık okulları da özel okul statüsünde olduğu için listede yer almadılar. Ancak Bakan Ömer Dinçer’in talimatıyla azınlık okullarına da süt dağıtılacak. Haftaya İstanbul’da valilik onayıyla sütleri dağıtmaya başlayacağız.”

******
Okullarda süt dağıtımı sürerken analiz sonuçlarından haber çıkmadı. Milli Eğitim Bakanlığı, süt verilmeyen azınlık okullarını da kapsama aldı.
Sütlerle ilgili laktoz alerjisi mi , bayat mı tartışmaları sürerken Kocaeli de birçok veli çocuklarına süt verilmemesi için okullara yazı gönderdi.
İSTANBUL- Türkiye genelindeki ilköğretim okullarında çarşamba günü dağıtılan ve 2 bine yakın öğrenciyi hastanelik eden sütlerle ilgili analizler henüz sonuçlanmazken proje azınlık okullarını da kapsayacak.
Milli Eğitim Bakanlığı, ‘Okul Sütü – Akıl Küpü Projesi’ kapsamında 7.2 milyon öğrenciye süt dağıttı. Ancak süt dağıtılan okullar arasında azınlık okulları yoktu. Projenin özel okulları kapsamadığı, azınlık okulların da özel okul kapsamında olduğu için süt dağıtılmadığı ortaya çıktı. Ancak Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in emriyle azınlık okullarına da gelecek haftadan itibaren süt dağıtılacak.
3 bin 300 öğrencinin okuduğu 44 azınlık okulunun olduğu İstanbul’da, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız şöyle konuştu:
“Proje kapsamında özel okullar yok. Azınlık okulları da özel okul statüsünde olduğu için listede yer almadılar. Ancak Bakan Ömer Dinçer’in talimatıyla azınlık okullarına da süt dağıtılacak. Haftaya İstanbul’da valilik onayıyla sütleri dağıtmaya başlayacağız.”
Hastaneye akın sürdü
Bu arada okul sütü dağıtımı devam ederken dün de Van, Sinop, Edirne, Bolu ve Bartın’da 100’ü aşkın çocuk bulantı ve kusma şikayetlerinde götürüldükleri hastanelerde tedaviye alındı.
Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ise süt dağıtımı sonrası problem çıkan okullardan aldıkları numuneleri laboratuvarda incelettirdiklerini, problem olmadığını açıkladı. Doğan, “Problem çıkan okullardan aldığımız numuneleri laboratuvarda incelettirdik ve incelemede herhangi bir problem olmadığı anlaşıldı. Anlaşıldı ki çocuklarımızda süte karşı vücut tepki vermiş. Şu anda birkaç çocuğumuz dışında, hastanelere müracaat edip de kontrol altında tutulan çocuk kalmadı. Birkaç çocuğumuzun kendi özel durumları nedeniyle tıbbi tedavilerine devam ediyoruz.”
Yapay süt iddiası
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise iktidarın okullarda peynir altı suyundan ve süttozundan yapılan yapay sütleri dağıttığına ilişkin bilgi aldığını; bu nedenle binlerce çocuğun alerjik protein zehirlenmesi yaşadığını iddia etti.  (RADİKAL)

Yorumlar kapatıldı.