İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’a para cezası, Azerbaycan’a boykot çağrısı

Uğur Ergan

AVRUPA Yayın Birliği (EBU), Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılacak Eurovision Şarkı Yarışması’nı boykot ederek katılmaktan vazgeçen Ermenistan’a ağır para cezası vermeyi kararlaştırdı… EBU’nun bu kararına rağmen, Azerbaycan’daki insan hakları ihlalleri nedeniyle Bakü’deki yarışmanın boykot edilmesi yönünde yapılan çağrıya Almanya da katıldı. Almanya’nın Bakü Büyükelçisi Herbert Quelle, İlham Aliyev yönetimini açık bir dille eleştirerek, Ukrayna ve Beyaz Rusya yönetimleriyle eşdeğer tuttu.

*********
AVRUPA Yayın Birliği (EBU), Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılacak Eurovision Şarkı Yarışması’nı boykot ederek katılmaktan vazgeçen Ermenistan’a ağır para cezası vermeyi kararlaştırdı.
Azerbaycan ve Ermenistan’daki internet siteleri, EBU’nun ceza kararı aldığını duyururlarken, ceza miktarının ise henüz belli olmadığını bildirdiler.
Kriz büyüyor
EBU’nun bu kararına rağmen, Azerbaycan’daki insan hakları ihlalleri nedeniyle Bakü’deki yarışmanın boykot edilmesi yönünde yapılan çağrıya Almanya da katıldı. Almanya’nın Bakü Büyükelçisi Herbert Quelle, İlham Aliyev yönetimini açık bir dille eleştirerek, Ukrayna ve Beyaz Rusya yönetimleriyle eşdeğer tuttu. Azerbaycan’daki Yeni Müsavat gazetesi, Büyükelçi Quelle’nin AB ülkelerine Bakü’de yapılacak Eurovision Şarkı Yarışması’nı boykot etmeleri yönünde yaptığı çağrı sonucu Almanya ile Azerbaycan arasında, “Ekonomik kriz nedeniyle Almanya ile Yunanistan arasındakine benzer bir kavganın” yaşandığını yazdı.
Hitler benzetmesi
Yeni Müsavat, yönetim yanlısı medya kuruluşlarında Qulle’den ‘Hitler’ diye bahsedildiğini, bu nedenle Almanya’nın Azerbaycan’ı protesto ettiğini duyurdu. Gazete, Almanya’nın Bakü Büyükelçisi’ni geri çağırabileceğini öne sürdü. Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Esedov, boykot çağrısını, “Bu, bazı ülkelerin Azerbaycan ve bölgesindeki istikrarı bozma girişimleri. Bunların amaçları, kendi çıkarları için bölgeyi ateşe atmak” diye eleşti

http://www.hurriyet.com.tr/planet/20479304.asp

Yorumlar kapatıldı.