İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan ilk kez «Eurovision Genç Müzisyenler Yarışması»na katılacak

Ermenistan 5 Mayıs’ta Viyana’da gerçekleştirilecek «Eurovision Genç Müzisyenler Yarışması-2012» Yarı-finaline katılacak. Yarışmada Ermenistan’ı,  adaylığı Kültür Bakanlığı tarafından önerilen kanun sanatçısı 15 yaşındaki Narek Kazazyan temsil edecek.

NEWS.am muhabirine bilgi veren ″Eurovision Ermeni Delegasyonu″ bşk. Gohar Gasparyan, 6 Mayıs’ta yarı-final aşamasının gerçekleştirileceği ve iki yarı-final sonrasında 11 Mayıs’ta sadece 7 icracının kalacağı final etabının gerçekleştirileceğini söyledi.
Narek Kazazyan yarı-finalde Tsovinar Hovhannisyan’ın ″Expromt″, Niccolò Paganini’nin ″Venedik dans şöleni″ ve Haçatur Avetisyan’ın ″Sürekli Hareket″, finalde iseHaçatur Avetisyan’ın ″II. Konçerto″sunu icra edecek. Gohar Gasparyan, Narek’in yarışmaya olumlu bir havada ve mücadeleci bir ruhla hazırlandığını, güçlü adaylar olmakla beraber ‘Biz de güçlüyüz’ dedi ve ″Benim iç güvenim, kanun aletini yarışmada sadece bizim temsil edeceğimizden kaynaklanmakta, ayrıca Ermenistan yarışmaya ilk kez katılmakta ve dikkat merkezinde olacak, Narek  bu alete çok iyi hakim ve büyük bir icra kabiliyetine sahip. Bütün bunlar sayesinde, finale kalacağını sanıyorum. Narek’in finalde 7 kişi arasında olması benim için büyük bir kazanım olur.″ dedi.
Ermeni delegasyonu bugün 3 Mayıs’ta yarı-finale katılmak üzere Viyana’ya hareket ediyor. Delegasyonda Gohar Gasparyani, Narek Kazazyan, öğretmeni, kanun ustası Anahit Hovsepyan, eşlik eden piyanist Anahit Dilbaryan yer almaktalar.
Uzun bir geçmişi olmayan ve iki yılda bir düzenlenen «Eurovision Genç Müzisyenler Yarışması»na, müzik aleti sınırlaması olmaksızın, 15-19 yaş arası gençler, senfonik orkestra eşliğinde icralarını gerçekleştirmekteler. Diğer Eurovision yarışmalarından farklı olarak oylama 5 kişiden oluşan profesyonel jüri tarafından yapılmakta. Yarışma Ermenistan’dan herhangi bir tv kuruluşu tarafından yayınlanmayacak olup, yarışmanın ilgili resmi web sayfası aracılığıyla takibi mümkün.
Vanadzor’lu Narek Kazazyan’ın 2009 yılında Kremlin’de ″Yeni Yıldızlar Festivali″nde Ermenistan’ı temsil etti ve Rusya Federasyonu I. Bayan Svetlana Medvedeva’dan diploma kazandı. 2010 yılında gerçekleştirilen Ulusal Müzik Ödülünde ″Genç Virtüöz″ özel ödülünü kazanan Narek, VI. Gençlik Delfi Yarışmasından da altın madalya sahibi.
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/103810.html

Yorumlar kapatıldı.