İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye’ye karşı Rus-Acem oyunu

Türkiye bugün, kendisini Anadolu Bozkırı’na hapsetmek isteyen Rus-Acem İttifakı’yla karşı karşıya.”Büyük Oyun”, Nahcivan ile Azerbaycan arasında bir Ermeni bölgesi oluşturmakla başladı. Söz konusu bu bölge olmasaydı, İstanbul’dan yola çıkan bir otomobil, Nahcivan’dan Azerbaycan’a geçebilecek, buradan da Hazar üzerinden tüm Türk Dünyasına ulaşabilecekti.Türkiye ile Türk Dünyası arasına bir ERMENİ DUVARI örülerek bu hat, kapatıldı. Bu hattın kapatılması, diğer büyük emperyal güçlerin de menfaatine olsa da, hattın mimarı Tahran ve Moskova’dır. Çünkü, Türkiye ile Türk Dünyası’nın karasal irtibatı, dünyada en çok İran ve Rusya açısından yüksek risktir.

*****
Türkiye’nin enerji konusunda bağımlı olduğu iki ülkenin ittifak içinde olduğu iddia edildi. Peki bu “Büyük Oyun”un bir parçası olarak “Ermeni Duvarı”nı kim ve nasıl ördü?
Dünya Suriye’de ardı arkası kesilmeyen şiddeti izliyor. Bu toplu katliama BM’nin seyirci kalmasının nedeni olarak, Rusya, İran ve Çin’in Esed’e açık desteği görülüyor. Doğu Batı Araştırmaları Enstitüsü Başkanı gazeteci yazar Ömer Özkaya, Ortadoğu’daki yeni planı, Ermeni Duvarı’nı, Rus-Acem İttifakı’nı ve Şii Hattı’nı yazdı. İşte Özkaya’nın yazısı:
Türkiye’ye Karşı Rus-Acem Oyunu
Türkiye, enerjide Rusya ve İran’a bağımlı ama aynı zamanda, bu iki ülke ile, Asya, Orta Doğu ve Kafkasya’da rekabet içinde.
Türkiye bugün, kendisini Anadolu Bozkırı’na hapsetmek isteyen Rus-Acem İttifakı’yla karşı karşıya.
“Büyük Oyun”, Nahcivan ile Azerbaycan arasında bir Ermeni bölgesi oluşturmakla başladı. Sözkonusu bu bölge olmasaydı, İstanbul’dan yola çıkan bir otomobil, Nahcivan’dan Azerbaycan’a geçebilecek, buradan da Hazar üzerinden tüm Türk Dünyasına ulaşabilecekti.
Türkiye ile Türk Dünyası arasına bir ERMENİ DUVARI örülerek bu hat, kapatıldı. Bu hattın kapatılması, diğer büyük emperyal güçlerin de menfaatine olsa da, hattın mimarı Tahran ve Moskova’dır. Çünkü, Türkiye ile Türk Dünyası’nın karasal irtibatı, dünyada en çok İran ve Rusya açısından yüksek risktir.
“Tek açık kapı” Gürcistan’ın kısa bir süre önce Rusya tarafından işgal edilmesiyle de, Kafkasya, Türkiye’ye tamamen kapanmıştır. Türkiye, Gürcistan’ın elinden çıkması üzerine, Ermenistan’a yönelmiş, ancak girişim, iç ve dış güçlerin manüplasyonlarıyla akim kalmıştır.
Yeni Oyun: Şii Hattı İnşaası
Rus-Acem İttifakı, şimdi Türkiye’ye karşı başka bir oyun içindedir: Irak ve Suriye’de Şii yönetimleri işbaşına getirerek Akdeniz’e ulaşmak ve böylece, Türkiye’nin Sünni İslam dünyası ve Asya’yla irtibatını koparmak!
Kafkasya’nın kapatılmasına engel olamayan Türkiye, Şii Hattı’na da engel olamazsa, Kafkasya, Asya ve Sünni İslam dünyasıyla tüm irtibatını kaybedecektir.

Yorumlar kapatıldı.