İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bağış’tan Beyoğluspor’a ziyaret

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Beyoğluspor Kulübü’ne ziyarette bulundu. Kulübün Beyoğlu’nda bulunan lokalinde gerçekleştirilen Lefter Küçükandonyadis’in anılması ve veteran sporculara plaket verilmesi etkinliğinde, Egemen Bağış’ın yanı sıra Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Fener Rum Patriği Bartholomeos ve Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosu Nikos Matthioudakis de yer aldı. 


Lefter Küçükandonyadis’le birlikte kulübe emeği geçmiş tüm sporcu ve idareciler anısına 1 dakikalık saygı duruşuyla başlayan organizasyonda, Beyoğluspor’da da spor yapmış olan Lefter’in kariyeriyle ilgili bilgi verilip, kulüp tarihinden fotoğrafların yer aldığı bir slayt gösterisi yapıldı.
Türkiye’nin yanı sıra Yunanistan’dan da davetlilerin yer aldığı etkinlikte bir konuşma yapan Egemen Bağış, öncelikle kendisi de bu mahallenin çocuğu olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını getirdiğini aktardı. Beyoğluspor Kulübü’nün müzesini gezme imkanı bulduğunu dile getiren Bağış, “O müze sadece Beyoğluspor’un, Beyoğlu’nun veya İstanbul’un zenginliği değildir. Türkiye’nin, bu toprakların zenginliğidir. Bu zenginlik de dünyanın her yanından gözlemleniyor” dedi.
Yurt dışında bir ülkeye gittiğinde eğer orada Türk şehitliği varsa mutlaka ziyaret ettiğini dile getiren Bağış, şöyle devam etti:
“Romanya’da şehitliğimizi gezerken gördük. Orada Osmanlı’nın Mehmet’i ile Nikos’u birlikte savaşmışlar ve birlikte can vermişler vatan toprağı için. Mezarları aynı yerde. Sadece birinin mezar taşında hilal, diğerinin ise haç var. Bizim farklı inançlarımız olabilir ama bu ülkeye hepimiz bağlıyız. Bu ülkede bir kardeşlik dokusunu hep birlikte yaşatıyoruz, yaşatmalıyız ve yaşatacağız. Binlerce yıldır bu topraklarda birçok kültür, din, etnik yapı yaşadı. Birbirimizi değiştirmedik, değiştirmeye gücümüz de yetmez. Birbirimizi sevip, birlikte ter dökmeye, üretmeye başlayınca, hepimiz çok şey kazanıyoruz.”
Türkiye’deki kardeşlik dokusunu yaşatan en önemli insanlardan birinin rahmetli Lefter Küçükandonyadis olduğunu vurgulayan Bağış, şunları söyledi:
“Formasında 10 numara olmakla kalmadı, 10 numara hayat yaşadı. Ülkenin saygın bir vatandaşı olarak, Avrupa’nın, dünyanın önemli statlarında, ‘Türko Lefter’ diye insanları bağırttı. O kadar ülkesine, İstanbul’a ve Fenerbahçe’ye bağlıydı ki, bir mülakatında, ‘Avrupa’da rakip olarak oynadığım takımların forması sarı-lacivert ise tutuluyorum, gol atmakta zorlanıyorum’ demişti. Vefatında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda yapılan ve Adalar’daki kilisede yapılan cenaze törenine de katılmıştım. Hayatı boyunca bu ülkenin insanlarını birleştirmişti. Ölümünde de aynı şeyi yaptı. Birçok cenazeye katıldım, ancak onunkindeki sevgi seli başkaydı. Ermenisi, Ortodoksu, Musevisi, Müslümanı, inancı olmayanı, hep beraber bir aradaydı. Bu ülkenin temsil ettiği değerlerin bir sembolünü yolcu ediyorduk. Bugün Beyoğluspor Kulübü, tarihine yakışır bir şey gerekleştiriyor. Bu birlik ve beraberliğe hizmet edenlerin unutulmayacağını bir kez daha ortaya koyuyor. Bu erdemden ötürü yöneticilerini kutluyorum. Aranızda bulunmaktan onur duyduğumu özellikle vurgulamak istiyorum. İyi ki varsınız, iyi ki bu ülkenin zenginliğine çok önemli katkılarda bulunuyorsunuz.”
Ak Parti olarak çok önemli işler yaptıklarını, 1930’lardan beri çözülemeyen sorunları teker teker çözdüklerini kaydeden Bağış, “Ama yapılacak daha çok şey var. Yunanistan ile diyaloglarımızı kuracak köprülere ihtiyacımız var. Sizlere de görev düşüyor. İnsanların önlerindeki engelleri kaldıralım. İnşallah bunları hep beraber gerçekleştireceğiz” diye konuştu. Egemen Bağış, Lefter Küçükandonyadis anısına hazırlanan plaketi, Lefter’in torunu Özlem Katmer’e takdim ederken, Bağış’a etkinliğe desteğinden ötürü hazırlanan plaketi Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosu Nikos Matthioudakis verdi.
Daha sonra, Beyoğluspor’da daha önce çeşitli branşlarda spor yapmış Türk ve Rum çok sayıda veteran sporcuya plaketleri, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Fener Rum Patriği Bartholomeos ve Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosu Nikos Matthioudakis tarafından sunuldu.
Bağış’tan şike ve teşvik iddiaları yorumu
Egemen Bağış, etkinlikten ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, futboldaki şike ve teşvik iddialarına yönelik süreci değerlendirdi.
“Futbolda sancılı bir dönem var ama sonunda inşallah tertemiz, pırıl pırıl bir Türk futbolu doğacak” ifadelerini kullanan Egemen Bağış, “Geçmişte hatalı birtakım uygulamalar olabilir, yanlışlar olabilir, yanlış olmadığı halde yanlış izlenim yaratmış birtakım gelişmeler olabilir. Ama Türkiye’nin her sektöründe bir şeffaflaşma yaşanıyor. Türkiye’de siyasette, ekonomide, politikada, kültürde bunu görüyoruz, sporda da görüyoruz. Türkiye artık Avrupa Birliği standartlarında bir ülke oluyor. İnşallah 2020’de İstanbul’da, Türkiye’de çok önemli etkinliklere ev sahipliği yapacağız. O günlerin hazırlıkları olarak da bugün içinden geçtiğimiz süreci değerlendirebiliriz” şeklinde konuştu.
Bağış, Fenerbahçe’nin bu sezon olduğu gibi gelecek sezonda da Avrupa’ya gidememe tehlikesi bulunduğunun aktarılması üzerine, “Şu anda yaşanan bir şey yok. Yargısız infaz yapmayalım. Yargı gereken incelemeyi yapıyor. Kendi kendimizi yargısız infaz yoluyla suçlamayı doğru bulmuyorum. Süreci görelim, yargı zaten net bir şekilde ortaya koyar. Ondan sonra önümüze bakarız. Önemli olan bize yakışır geleceği inşa etmek” dedi.

Yorumlar kapatıldı.