İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Cami, kilise ve havraya bağış vergiden düşecek

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Yozgat’ta yaptığı açıklamada ibadethanelere (cami, kilise, havra) yapılan yardımların vergi giderinden düşeceğini açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, mabet inşa eden ve onun tamirine, bakımına katkıda bulunanlara yaptıkları harcamaları vergi giderlerinden düşme imkanı getireceklerini açıkladı.
Bozdağ, hayırsever iş adamı Erdoğan Akdağ tarafından Bozok Üniversitesi merkez yerleşkesine yapılacak 1.500 kişilik caminin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, camilerin yapımlarını, tamir, bakım ve onarımlarını yapan kişilerin, bağışta bulunan veya diğer bir şekilde bunları yapanların bunu vergiden düşemediklerini ama okul, hastane yaptığı zaman bunlarla ilgili vergi indirimlerinden istifade ettiklerini belirtti.
Hükümet olarak yeni bir adım daha atma karalı aldıklarını açıklayan Bozdağ, “Bundan sonraki süreçte mabet inşa eden ve onun tamirine, bakımına cebinden harcayan veya katkıda bulukatkıda bulunan bütün hayırseverlerimize bu yaptıkları harcamaları vergi matrahından, vergi giderlerinden aşağı düşme imkanı getiriyoruz. Bu konudaki yasa tasarısı önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sevk edilecek. Bu da bu konudaki attığımız önemli bir adımdır” dedi.
Camiye kiliseye havraya bağış vergiden düşecekTasarının 9. maddesi ise Gelir Vergisi Kanunu’nda değişiklik öngörüyor. Buna göre okul, sağlık tesisi, yurt, huzurevi, rehabilitasyon merkezi yaptıranlar gibi cami, kilise, havra gibi ibadethane yaptıranlar ya da buralara ayni ve nakdi bağışta bulunanlar da, bağışları miktarında gelir vergisinden indirebilecekler. Yine aynı madde ile Kızılay’da olduğu gibi Yeşilay’a makbuz karşılığı yapılan nakdi yardımlar da vergi indiriminden yararlanabilecek.
Haberin kaynağı » www.haber7.com

Yorumlar kapatıldı.