İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Vekil-gazeteci Ermeni kavgası!

Önder toplantıda “İttihak ve Terakki’nin birinci elden sorumlusu olduğu, daha sonra Cumhuriyet’in hafıza imhasıyla unutturmaya çalıştığı bir politika yaşandı. Her dilde bunun karşılığı soykırımdır” dedi. “Soykırımı kabul edersek tazminat isterler“ mantığıyla soykırımın reddedildiğini savunan Önder, “Bundan daha alçakça reddediş gerekçesi olamaz” diye konuştu… bir gazetecinin “Demagoji yapıyorsunuz. Soykırımı kim yaptı? Siz tarihçi misiniz?” diye çıkışması üzerine “Saygılı konuş biraz” dedi… Daha sonra gazeteci, Önder’den özür diledi.

*****
BDP’li Sırrı Süreyya Önder ile bir gazeteci arasında “soykırım” tartışması yaşandı…
TBMM’de Ermeni sorunuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen BDP’li Sırrı Süreyya Önder’in kullandığı “soykırım” ifadesine bir gazeteci tepki gösterince tartışma çıktı. Önder toplantıda “İttihak ve Terakki’nin birinci elden sorumlusu olduğu, daha sonra Cumhuriyet’in hafıza imhasıyla unutturmaya çalıştığı bir politika yaşandı. Her dilde bunun karşılığı soykırımdır” dedi. “Soykırımı kabul edersek tazminat isterler“ mantığıyla soykırımın reddedildiğini savunan Önder, “Bundan daha alçakça reddediş gerekçesi olamaz” diye konuştu.
 Önder konuşurken olaylarda yaşamını yitiren Ermeni sanatçılar ve milletvekilleri ile Hrant Dink’in fotoğraflarını da gösterdi. Önder TBMM’de Ermeni tehciriyle ilgili araştırma önergesi ve 24 Nisan’ın “Ermeni Halkının Ulusal Yas Günü” ilan edilmesi için kanun teklifi vereceklerini anlattı. Önder açıklamalarının ardından bağırarak sorular soran bir gazetecinin “Demagoji yapıyorsunuz. Soykırımı kim yaptı? Siz tarihçi misiniz?” diye çıkışması üzerine “Saygılı konuş biraz” dedi.
ÖZÜR DİLEDİ
Gazetecinin “Türk milleti adına konuşuyorum” sözleri üzerine de Önder “Türk milleti adına burada konuşan benim, sen değilsin. Sen gazetecisin, provakasyon yapma ” karşılığını verdi. Önder basın toplantısını “Hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının gösterilmesine bile tahammül edilmeyen zihniyet bu ülkenin genel geçer tavrı olmuştur” sözleriyle bitirirken gazeteci bir kez daha “O zihniyet sizin maaşınızı veriyor” diye bağırdı. Tartışmanın ardından konu TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e iletildi. Daha sonra gazeteci, Önder’den özür diledi.

Yorumlar kapatıldı.