İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Soykırım Karşıtları Derneği (SKD) Basın Açıklaması

1915 Soykırımının inkârını ve soykırım katillerinin putlaştırılmasını protesto ediyoruz! T.C. devletinin soykırımı tanımsını ve soykırımdan kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmesini talep ediyoruz!

Verein der Völkermordgegner e.V. Frankfurt / Main
Soykırım Karşıtları Derneği  (SKD);  Kontakt : Ali Ertem, Tel.: 0049/69/5970813; E-Mail: skd@gmx.net
       Frankfurt, 23 Nisan 2012
BASIN AÇIKLAMASI
1915 Soykırımının inkârını ve soykırım katillerinin putlaştırılmasını protesto ediyoruz! T.Ç. –devletinin soykırımı tanımsını ve soykırımdan kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmesini talep ediyoruz!
Bugün 23 Nisan. Osmanlı İmparatorluğunun devamı olan Türkiye Cumhuriyeti devleti aradan 97 yıl geçmiş olmasına rağmen, 1915 soykırımını hala inkâr etmektedir. 1915 – 1922 yıları arasında başarılı bir soykırımın sonucu olarak, 3,5 milyona yakın mezarsız ölülerin üzerine kuruluşu ilan edilmiş olan TC, ülke çapında törenlerle kutlanmaktadır. Bu kutlamalar her yıl olduğu gibi bu yılda, yanı başımızda kanayan yaralarını ellerinde taşıyan soykırım mağduru halklara karşı, ırkçı bir gövde gösterisine dönüşmektedir. Devlet yönetiminin, bırakalım tarihi sorumluluğu sahiplenerek mağdur halklardan (Ermeni, Süryani, Helen, Ezidi, Kızılbaş Alevi) ufacık bir insani bir jestte bulunarak, bir özür dilemesini, bu 23 Nisanda da soykırım suçlularına, minnet ve sadakat methiyeleri dizerek, işlemiş oldukları devasa insanlık suçlarını, “Türk ulusunun kurtuluşu” ilan edeceklerdir. Soykırım suçlularını “milli şehitler” mertebesinde kutsayan ırkçı gövde gösterisi sınırların dışına taşırılmaktadır. Katil kültü, dini ritüellerin istismarına kadar uzanan sinsi yöntemlerle yut dışında bulunan Türkiyeli göçmenler arasında da yaşatılmaya çalışılmaktadır. Bunun en bariz örneği, devletin Berlin kentinde bulunan İslam mezarlığını soykırım suçlularının putlaştırıldığı bir tapınak haline getirme girişimidir.
Bizler TC-devletinin bu gayri insani, ırkçı, inkârcı zihniyeti beslemesine ve yeni katiller üretmesine müsaade etmeyeceğiz. Onun baskılarına, “Hepiniz Ermenisiniz, Hepiniz Piçsiniz!” cinsinde hakaretlerine ve tehditlerine boyun eğmeyeceğiz. Şunu çok iyi biliyoruz ki, dünyanın en karanlı Nazi iktidarı nasıl yıkıldıysa, ittihatçı egemenlik zihniyeti ve iktidarı da aynı şekilde yıkılacaktır. Bu nedenle bizler, bütün içtenliğimizle insani görevlerimizi yerine getirmek için mücadelemize devam edeceğiz. Soykırım mağduru halkların acılarının paylaşmayı ve bir daha asla soykırımların yaşanmaması için bizlerden sora gelecek kuşakları duyarlı kılmayı kendimize ilke edineceğiz.      
Bu vesile ile 24 Nisanda, SKD’yi temsilen Dernek Üyelerimizden Sayın Nuran Maraşlı, Ermenistan’ın başkenti Erivan’da Soykırım Anıtına bir çelenk bırakacaktır. Nuran Maraşlı aynı zamanda Süryani halkı Soykırım Kurbanları anısına dikilecek olan anıtın açılışına da katılarak derneğimiz adına bir mesaj iletecektir. 26 Nisana kadar Erivan’da kalacak olan Maraşlı, çeşitli etkinlilere katılarak görevini tamamladıktan sonra tekrar Almanya’ya dönecektir.
SKD’nin, bu yılki Frankfurt’ta düzenlemekte olduğu etkinliğin odak noktasını, TC- devletinin soykırımın inkârını meşru kılmak için yaratmaya çalıştığı katil kültünü protesto oluşturmaktadır. Bakınız, ekte bulunan çık mektup
Açıklamamızı kamuoyuna duyurmanızı ve haber yapmanızı rica eder, saygılar sunarız.
SKD (Soykırım Karşıtları Derneği) adına:  Ali Ertem,    İ. Bülent Gül 

Yorumlar kapatıldı.