İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rusya’da Sözde Soykırım Protestosu

Rusya’nın başkenti Moskova’da yaşayan Ermeni diasporası, 1915 olaylarının yıl dönümü nedeniyle dev bir pankart açtı.

Rusya’nın başkenti Moskova’da yaşayan Ermeni diasporası, 1915 olaylarının yıl dönümü nedeniyle dev bir pankart açtı. Ukrayna Oteli’i önünde toplanan Ermeniler, “kanı” temsil ettiğini iddia ettikleri kırmızı tişörtlerle eylem yaptı. Ermeni gençler, bir dakikalık saygı duruşunun ardından alkış tutarak Türkiye’yi protesto etti. Açılan pankartta, “1915 yılı Ermeni soykırımı zaman aşımına uğramayan suç. Adalet mutlaka yerini bulacak” ifadeleri yer aldı.
Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Ermeni protestocu Aram, Rusya’da yaşayan Ermeni gençler olarak en büyük eylemlerden birini yaptıklarını, hedeflerinin Rusya halkının dikkatlerini çekmek olduğunu söyledi. Ermeni eylemciye göre, Türkiye başta olmak üzere tüm dünya sözde “soykırımı “tanımalı.
Moskova’da Ermenilerin gençlik kolları başkanı Andrey Avsepyan da, Osmanlı topraklarında yaşanan kanlı olayları “soykırım” olaylarını anmak için toplandıklarını söyledi. Avsepyan, “Bugün burada gerçekleştirmiş olduğumuz protesto ilk değil, önümüzdeki günlerde kültürel, sanatsal, siyasal ve eğitim alanlarında da devam edecek. Moskova’da çeşitli konser, sergi, yuvarlak masa toplantıları ve film sunumları yapılacak. Türkiye’yi protesto etmeye devam edeceğiz” dedi.
Yarım saat süren eylem olaysız bir şekilde devam ederken, farklı pankart ya da bayrakların açılmaması dikkat çekti.

Yorumlar kapatıldı.