İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sevag’ın ölümünün 1. yılında adalet arayışı

Batman’ın Kozluk İlçesi Gümüşörgü Jandarma Karakolu’nda askerliğini yaparken er Kıvanç Ağaoğlu’nun tüfeğinden çıkan kurşunla yaşamını yitiren Ermeni asıllı er Sevag Şahin Balıkçı, ölümünün birinci yıldönümünde anıldı… Balıkçı’nın annesi Ani Balıkçı, “Adalet yerini bulsun istiyorum. Tek istediğim bu. Ama tabi doğru şekilde bulsun. 1 saniyede toprağa soktular ama bir yıldır içeri alamıyorlar. Adalet buysa diyeceğim başka bir şey yok” dedi.

*****************
Batman’ın Kozluk İlçesi Gümüşörgü Jandarma Karakolu’nda askerliğini yaparken er Kıvanç Ağaoğlu’nun tüfeğinden çıkan kurşunla yaşamını yitiren Ermeni asıllı er Sevag Şahin Balıkçı, ölümünün birinci yıldönümünde anıldı.
Anne Ani Balıkçı ile baba Garabet Balıkçı’nın da aralarında bulunduğu bir grup, Galatasaray Lisesi önünde toplandı. “Militarizm öldürür” yazılı pankartın arkasında yürüyen grup, ellerinde Sevag Şahin Balıkçı fotoğrafının bulunduğu dövizler taşıdı. Balıkçı’yı ananlar sloganlar atarak Taksim Meydanı’na kadar yürüdü ve burada basın açıklaması yaparak, Balıkçı’nın ölümünün bir an önce aydınlatılmasını talep etti.
Ani Balıkçı: Adalet yerini bulsun
Basın açıklamasının ardından gazetecilere kısa bir açıklama yapan Sevag Şahin Balıkçı’nın annesi Ani Balıkçı, “Adalet yerini bulsun istiyorum. Tek istediğim bu. Ama tabi doğru şekilde bulsun. 1 saniyede toprağa soktular ama bir yıldır içeri alamıyorlar. Adalet buysa diyeceğim başka bir şey yok” dedi.

http://www.cnnturk.com/2012/turkiye/04/21/sevagin.olumunun.1.yilinda.adalet.arayisi/658138.0/index.html

Yorumlar kapatıldı.