İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hürriyet Gazetesi’ne Tepki: Irkçı, ayrımcı ve kışkırtıcı üslubu terk et!

Sosyal medya aracılığı ile Hürriyet Gazetesi’nin ırkçı ve nefret söylemleri içeren tutumu protesto ediliyor. Hürriyet Gazetesi’nin  son zamanlarda sıklıkla kullandığı ırkçılık, faşizm ve nefret içeren haberlerini  ve uzun süredir ısrarla vurguladığı “Türkiye Türklerindir!” sloganını protesto etmek amacıyla sosyal medya üzerinden bir boykot başlatıldı. Nadya Uygun ve Dr.Sarkis Adam’ın öncülüğünde başlatılan eylemde, Hürriyet Gazetesi’nin bu tutumunu devam ettirdiği sürece okunmaması ve takip edilmemesi çağrısı yapılıyor.

Nadya Uygun, önümüzdeki günlerde daha aktif çalışmalar düzenleyeceklerini ve bu protestolarını uluslararası basında da dile getirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Gazetenin bu tutumunun ve özellikle “Türkiye Türklerindir” sloganının uzun süredir canını yaktığını  dile getiren Uygun, defalarca kendilerine yazdığını fakat bir yanıt alamadığını söyledi. Son aylarda “Azgın Azınlık” ve benzeri manşetler atıldığına dikkat çeken Uygun, şikayetlerini Hürriyet Gazetesi Okur Temsilcisi  Faruk Bildirici’ye ilettiğini  fakat; “- Ben okur temsilcisiyim, gazete yöneticisi değil.” yanıtını aldığını dile getirdi.
Farklı ülkelerden ve etnik kökenlerden katılımcılarla facebook üzerinden devam eden protestoya katılmak ve destek vermek için aşağıdaki bağlantıdan, etkinlik sayfasına ve aşağıda Türkçe olarak yayımladığımız Kampanya Metninin 3 farklı dildeki haline (Ermenice, İngilizce, Fransızca) ulaşabilirsiniz.
http://on.fb.me/I1BN6q
Kampanya Metni:
Hürriyet Gazetesinin ırkçı, ayrımcı ve kışkırtıcı üslubu dolayısı ile Hürriyet okumuyoruz!
Defalarca uyarıldıkları halde tavırlarında bir değişiklik yapmayan Hürriyet Gazetesini protesto ediyoruz!
En ufak bir haberi malzeme yapıp ırkçılığı, nefret tohumlarını körüklemesini ve ayrımcı üslubunu kınıyoruz!
Bugüne dek bir çok güzel insanın felaketine, ölümüne sebep olan, düğmeye basan bir yayın organı organı olan Hürriyet Gazetesinin yazarlarının başlattıkları karalama ve linç kampanyaları, defalarca Ermeni , Kürt ve diğer azınlıkları terörize edip, ölümlerine, linç edilmelerine zemin hazırlamışlardır…
Gelin Hürriyet Gazetesi okumayalım!
Bu çağrımız tüm insan haklarına saygılı, halkların ve inançların özgürlüğüne inanan güzel insanlar içindir.
Daha güzel bir Türkiye, daha güzel bir Dünya için Hürriyet Gazetesini okumuyoruz!

Yorumlar kapatıldı.