İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’da İlk Süryani Soykırım Anıtı Dikiliyor !

Roma’da yaptığı basın açıklmasından sonra Ermenistan’a hareket eden Atman, Ermenistan’da bir çok kurum ve politikacı yanında, Cumhurbaşkanı ile de görüşmek istediklerini ve yeni bir mektup sunacaklarını, ifade etti. Yerevan’nın merkezinde dikilecek olan Süryani soykırimı antı merasimine katılacak olan Atman, Yerevan Belediyesi olmak üzere Ermeni halkına teşekürlerini sunacak.

 Sdney’de Süryani Soykırım Anıtının Açılış Töreni
Bugün, İtalya’nın başkenti Roma’da yaptığı basın açıklamasında, Süryani Soykırım Araştırmalar Merkezi başkanı Sabri Atman, yakın gelecekte Ermenistan Cumhuriyeti’nin Süryani soykırımını kabul edeceğine inandığını ve bunun ilk adımının da önümüzdeki hafta, 25 Nisan tarihinde dikilecek anıtla atılacağını, söyledi.
Bilindiği üzere bundan kısa bir süre önce Süryani Soykırım Araştırmalar Merkezi, SEYFO CENTER’in girişimiyle 100’e yakın uluslararası kurum ve soykırım uzmanı şahsiyetin imzasını taşıyan bir mektup Ermenistan Cumhurbaşkanlığına gönderilmiş ve Süryani soykırımı Seyfo’nun tanınması istenmişti.
Roma’da yaptığı basın açıklmasından sonra Ermenistan’a hareket eden Atman, Ermenistan’da bir çok kurum ve politikacı yanında, Cumhurbaşkanı ile de görüşmek istediklerini ve yeni bir mektup sunacaklarını, ifade etti.
Yerevan’nın merkezinde dikilecek olan Süryani soykırimı antı merasimine katılacak olan Atman, Yerevan Belediyesi olmak üzere Ermeni halkına teşekürlerini sunacak.
Avrupa, Amerika, Rusya, Gürcistan ve Avustralya’dan katılımcıların olacağı anıt törenine kalabalık bir kitle bekleniyor.
Anıtın açılacağı zaman ve yer:
25 Nisan 2012
Saat 15.00 ,
Yerevan city, Crossroads of Moskovyan and Nalbandyan.
İlişki için:
Mr. Arsen Mikhaylov
Email: arsen_mikhaylov@yahoo.com
Seyfo center: info@seyfocenter.com

Yorumlar kapatıldı.