İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Zirve Yayınevi Olayının Yıl Dönümü

Malatya’da 18 Nisan 2007’de Zirve Yayınevi’nde öldürülen Alman uyruklu Tilmann Geske, ölümünün 5. yılında mezarı başında anıldı.

Malatya’da 18 Nisan 2007’de Zirve Yayınevi’nde öldürülen Alman uyruklu Tilmann Geske, ölümünün 5. yılında mezarı başında anıldı.
Tilmann Geske’nin 5. ölüm yıl dönümünde Malatya Kiltepe Mahallesi’ndeki Ermeni mezarlığında bir anma töreni düzenlendi. Ankara Kurtuluş Kilisesi Pastörü İhsan Özbek’inde yer aldığı törene, Tilmann Geske’nin eşi Suzanna Geske, kızları Michal, Miriam, oğlu Lukas ile farklı illerden gelen Hristiyan cemaati üyeleri katıldı.
Geske’nin mezarına çiçek bırakılarak başlayan anma töreninde Tilmann Geske’nin eşi Suzanna Geske, kızları Michal, Miriam, oğlu Lukas duygulu anlar yaşadı. Anma töreninde basın mensuplarının içerden görüntü almalarına izin verildi.

Anma töreninde ilahiler okurken, Ankara Kurtuluş Kilisesi Pastörü İhsan Özbek, anma töreninde yaptığı konuşmada, “Bazılarımız Malatya’da yaşıyoruz. Bazılarımızda Malatya’ya dışarıdan geldik. Ama Malatya bizim için 2007 yılından sonra çok daha özel bir önem taşıyor. İnsanlar bana “Malatya ile ilgili ne gibi duygular taşıyorsunuz?” diye sorduklarında; Malatya’yı 2007’den önce sevdiğimizden daha çok sevdiğimizi söylüyorum. Çünkü burada bizim kardeşlerimiz imanları uğruna hayatlarını verdiler. Kanlarını bu toprağa akıttılar. Tilmann’ı burada toprağa verdik. O yüzden Malatya’yı eskisinden daha çok seviyorum. Bizim sevdiklerimiz burada hayatlarını verdiler. O yüzden Malatya için dua ediyoruz. Tanrı’nın esenliği, sevinci, bereketi burada olsun. Malatya’nın sloganı halen öyle mi bilmiyorum ama esenlik kentiydi. Tanrı’nın esenliği gerçekten her zaman Malatya’da olsun ve bizim şehitlerimizi bağrında taşıyan Malatya, bereket alsın. Aşağılatılmış gibi gözükseler bile Tanrımız onları onurlandırmıştır. Biz biliyoruzki, Kilise’nin 2 bin yıllık şehitleriyle birlikte onlar ayrıcalıklı ve onurlu bir yere sahipler” dedi

Yorumlar kapatıldı.