İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenilerin mücadelesi sonuç verdi

Tarihi Surp Haç Ermeni Vakfı uzun yıllar süren mücadeleden sonra Ermeni cemaatine resmen teslim ediliyor. Karar dün Vakıflar Genel Meclisi’nde yapılan toplantının hemen ardından alındı.Vakıflar Genel Müdürlüğü Azınlık Vakıfları Sorumlusu Genel Meclis Üyesi Laki Vingas, toplantının hemen ardından Hürriyet Daily News’a yaptığı açıklamada “Çok uzun bir mücadele sonucunda vakfın (geri) iadesini sağladık çok mutluyuz” dedi.

“Karar, Ermeni cemaatine hayırlı olsun” diyen Vingas şöyle devam etti: “Tıbrevank artık kaldığı yerden özgür bir şekilde yola devam edecek.”
Surp Haç Lisesi Okul Müdürü Hayk Nişan ise “Başbakanımız’a ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne kararlarından dolayı müteşekkiriz” diye konuştu.
Okulun kapatılan ruhban okulu bölümünün açılmasının Patrikhane’nin gündeminde olmadığını söyleyen Nişan, “Tek hedefimiz bu okulda gerektiği gibi öğrencilerimize eğitim vermek, bu okul MEB’in kurallarına bu yıla kadar sadakatle riayet etti” dedi.
İstanbul’un Asya yakasında Üsküdar’da bulunan Surp Haç Tıbrevank, ruhban okulu olarak hizmet veriyor ve Anadolu’dan gelen yetim çocuklara eğitim olanağı sağlıyordu.
Okulun ruhban okulu bölümü 1940 yılında kapatıldı, 1985 yılından bu yana vakıf olarak kabul edilmiyor, tüzel kişiliği tanınmıyor ve yönetim kurulu seçilemiyordu. (Okul 1955 yılında açıldı. Teoloji bölümü de 26.07.1967’de kapatıldı. Haber doğru değil, HYETERT)

Yorumlar kapatıldı.