İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni diasporası niyetini açık etti

Kasım Cindemir /HT

12 Nisan’da Birleşmiş Milletler’de düzenlenen “Ermeni Soykırımını Kabul Etmek” başlıklı sempozyumda konuşan Ermeni yönetmen Carla Garapedian yaptığı açıklamalarla dikkat çekti… Garapedian, kurbanlara ait el konulan taşınır ve taşınmaz malların değerleri saymaksızın, sadece 1.5 milyon Ermeni’nin öldürülmesinin karşılığını 15 milyar dolar olarak tahmin ettiğini ifade etti. Garapedian, bu rakama, Almanya’nın 1950’den beri 6 milyon Yahudi soykırımı kurbanı için 60 milyar dolar ödeme yapması temelinde ulaştığını belirtti.

**********
Ermeni diasporası tazminatı dillendirmeye başladı. Ermeni yönetmen Garapedian, BM’deki sempozyumda rakam verdi…
  
KASIM Cindemir/ HT GAZETE (WASHINGTON)
BM’de düzenlenen Ermeni soykırımı konulu sempozyumda konuşan Ermeni yönetmen Carla Garapedian, 1915 olaylarındaki can kaybı için Türkiye’nin 15 milyar dolar tazminat ödemesi gerektiğini öne sürdü:
ANADOLU’da 1915’te yaşanan trajik olayları “soykırım” olarak niteleyen Ermeniler, 100. yıldönüm yaklaştıkça Türkiye’den talep edilecek rakamları telaffuz etmeye başladı. Ermenilere göre, el konulan mallar sayılmaksızın, sadece Ermenilerin öldürülmesinin mali karşılığı 15 milyar dolar. 12 Nisan’da Birleşmiş Milletler’de düzenlenen “Ermeni Soykırımını Kabul Etmek” başlıklı sempozyumda konuşan Ermeni yönetmen Carla Garapedian yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Garapedian, Türkiye’nin tazminat ödemek durumunda kalması halinde ne kadar miktarın söz konusu olacağının belirlenmesi için kurtulanların ifadelerinin kayda alındığını söyledi. Garapedian, kurbanlara ait el konulan taşınır ve taşınmaz malların değerleri saymaksızın, sadece 1.5 milyon Ermeni’nin öldürülmesinin karşılığını 15 milyar dolar olarak tahmin ettiğini ifade etti. Garapedian, bu rakama, Almanya’nın 1950’den beri 6 milyon Yahudi soykırımı kurbanı için 60 milyar dolar ödeme yapması temelinde ulaştığını belirtti.
TÜRKİYE PROTESTO ETTİ
Ermeni asıllı yazar Harut Sassounian BM Türk Daimi Misyonu’nun, sempozyumun BM’de yapılacağını öğrenince BMGenel Sekreteri’ne protestoda bulunduğunu yazdı. Sassounian, 12 Nisan’daki toplantı sırasında iki Türk diplomatın sempozyuma davetsiz girip “Güvenlik biziz, güvenliğin sahibi biziz, güvenliğin parasını biz ödüyoruz” diye bağırdıklarını iddia etti. Sassounian, iki Türk diplomatın davranışıyla ilgili BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’a bir şikâyet mektubu yollandığını da belirtti.

http://www.haberturk.com/dunya/haber/735293-ermeni-diasporasi-niyetini-acik-etti

Yorumlar kapatıldı.