İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sadettin Saran: Siyaseti düşünüyorum

Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, gelecek dönemlerde siyaseti düşündüğünü söyledi. “Kendi memleketim Kırıkkale’de çok sevilen bir insan olarak ben de bir şeyler yapmak istiyorum. “diyen Saran, ABD Başkanı Obama ve Hillary Clinton ile yaptığı görüşmelerinin perde arkasında yaşanan süreci anlattı.

Sadettin Saran, Eskişehir Anadolu Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. Anadolu Üniversitesi Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘Spor ve Sporda Pazarlama’ konulu konferansa katılan Saran, öğrencilerin sorularını cevapladı.

Bir öğrencinin gelecek planları hakkında sorduğu soru üzerine “Siyaseti düşünüyorum.” cevabını veren Saran, eğitim gördüğü ve iş hayatına atıldığı Amerika’da değil Türkiye’de siyaseti düşündüğünü belirtti. “Amerika’da düşünsem de şansım sıfır.” diyen Saran, konuşmasına şöyle devam etti:” Kendi memleketim Kırıkkale’de çok sevilen bir insan olarak ben de bir şeyler yapmak istiyorum.”

“OBAMA VE CLİNTON’A SÖYLEDİKLERİM UMARIM FAYDALI OLMUŞTUR”

Sadettin Saran, Obama ve Hillary Clinton ile görüştüğünü ancak bu görüşmelerin siyasi sebep ve beklentiden dolayı gerçekleşmediğini belirtti. Görüşmelerin ana maddesini Ermeni soykırımının oluşturduğunu kaydeden Saran, “İnsanların seçildikten sonra gidip kapıları aşındırdığı dönemde değil, seçim arefesinde gittim. O zaman Amerika’daki seçim süreci vardı. Ermeni lobisi sadece California’da bir milyon oy veren Ermeni var. Dolayısıyla Amerika’da bir siyasetçi bir yere oynayacaksa Ermeni oylarını dikkate almalı.” dedi.

Saran, Ermeni lobisinin çalışmaları karşısında Türk lobisinin yetersiz kaldıklarına dikkat çekti. Saran, şöyle devam etti: Ben de bir Türk olarak Hillary Clinton ile 5 – 6 defa görüştüm ve evlerinde yemek daveti edecek kadar yakın oldum. Ermeni konusunda hatırlarsanız, Ermenilere taviz demeyelim de onların çok hoşuna giden söylemlerin yerine Genelkurmay ile bir çalışma yaparak bu Malta’daki o berat takipsizlik kararının kopyasını alarak gittim. Bunu kendi ekibiyle tartıştık. Bazı anlar çok sert geçti. Bunu tamamen bir Türk vatandaşı olarak yaptım. İlk görüşmemde Hillary Clinton bana dedi ki,’ Bana bugüne kadar 14 tane Ermeni grubu geldi. İlk Türk sensin’ dedi. Türk lobisi olarak buralarda ağladık. Ama gidip de oralarda bir fark yaratılacaksa, fazla politik olarak değil, direk net olarak insanlara duygu ve düşüncelerini saygı çerçevesinde anlatılmalı.”

Kendi danışmanlarının dahi Obama ile görüşmesine sıcak bakmadığını söyleyen Saran, “Danışmanlarım bile bana ‘Amerika’ya gideceksin. Obama ile görüşeceksin. Senin için Amerikancı diyecekler’ dediler. Kardeşim Türkiye’ye faydası var mı? Var. Ne derse desin insanlar. Obama ile gittim, görüştüm. Faydası oldu mu olmadı mı bilmiyorum ama en azından ben bir şeyler yapmaya çalıştım. Obama ile görüşmemde umarım söylediklerim kulağına küpe olmuştur.” ifadelerini kullandı.

(CİHAN)

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1275046&title=sadettin-saran-siyaseti-dusunuyorum

Yorumlar kapatıldı.