İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Darüşşafaka’dan tarihi açılım

149 yıldır babası olmayan başarılı çocuklara eğitim veren Darüşşafaka, kapılarını annesini kaybetmiş çocuklara da açmaya hazırlanıyor. Bugün Erdoğan’ın da katılacağı olağanüstü genel kurulda tüzük değişikliği üyelerin oylarına sunulacak. Tüzükteki değişiklikle gayrimüslim çocuklarına da okulun kapıları açılacak

149 yıldır babası olmayan başarılı çocuklara eğitim veren Darüşşafaka Eğitim Kurumları, tarihi bir kararla kapılarını annelerini kaybetmiş çocuklara da açmaya hazırlanıyor. Bugün Başbakan Erdoğan’ın da katılacağı Olağanüstü Genel Kurul’da bu karar üyelerin oylarına sunulacak. Kabul edilirse 149 yıllık gelenek değişecek. 1900’lü yıllarda haberleşme alanında doğan ihtiyaç nedeniyle telgrafçı yetiştiren, Cumhuriyetin ilk yıllarında öğretmen ihtiyacını karşılamak için öğretmen okulu görevi üstlenen, 1971’de kız öğrencilere kapılarını açan Darüşşafaka’nın olağanüstü genel kurul düzenlediğini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım, “Başbakanımızın da onayladığı ve desteklediği değişiklikle Darüşşafaka’nın 150. yılını kutlayacağı 2012-2013 eğitim yılında annesi hayatta olmayan çocuklara eğitim olanağı sağlamasını hedefliyoruz.
Annesizlere de
Böylelikle eğitimde fırsat eşitliği misyonumuzu daha fazla öğrenciye ulaştırmış olacağız. Darüşşafaka, 1971 yılında da kız öğrencilerine kapılarını açarak kadın hakları konusundaki hassasiyetini ortaya koymuştu. 1971 yılında ilk kez 77 kız öğrenci Darüşşafaka’ya alındı. Bugün ise 927 öğrencimizin 391’ini kız öğrenciler oluşturuyor ve her geçen yıl kız öğrencilerimizin sayısı artıyor. Son iki yıldır ise sınav birincimiz kızlar arasından çıktı. Bizce, babası hayatta olmayan çocuklar gibi annesi hayatta olmayan çocuklarımız da dezavantajlıdır ve en az onlar kadar pozitif ayrımcılığa ihtiyaç duymaktadır. Bu anlamda Darüşşafaka, annesini kaybetmiş çocukları da okula alarak aslında kuruluş amacını değiştirmemekte, pozitif ayrımcılık yelpazesini genişletmekte ve eğitimde fırsat eşitliğine derinlik kazandırmakta” diye konuştu.
Yine tüzüğün 2. maddesinde ‘Türk-İslam çocukları okula alınır’ bölümü de ‘Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı’ şekline dönüştürüleceği ve bu sayede azınlık çocuklarına da kapılarının açılacağı belirtildi.

http://haber.gazetevatan.com/Haber/443504/1/Gundem

Yorumlar kapatıldı.