İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Adalet Bakanı Ergin Hatay’da Açıklama Yaptı

Adalet Bakanı Ergin, Hatay’da Antakya Ortodoks Kilisesi bahçesinde düzenlenen kahvaltıya katılıp yumurta tokuşturarak, Hristiyanların bayramını kutladı. Antakya Ortodoks Kilisesi’ndeki ayini, Ortodoks Kilisesi ruhani liderlerinden Jan Dellüler ile Dimitri Doğum ve Antakya Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil yönetti.

İlahilerin okunduğu ayinde dilek tutulup mum yakıldı, İncil’den bölümler okundu, dualar edildi. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ayinden sonra kilise bahçesinde düzenlenen kahvaltıya katıldı.
Ergin, Hatay’da binlerce yıldır herkesin huzur ve kardeşlik içerisinde yaşadığını ifade ederek, ”Geçen hafta Museviler’in Hamursuz Bayramı, dün akşamki etkinlikle de Kutlu Doğum Haftası’nın açılışı yapıldı. Bugün de kilise bahçesinde Paskalya Bayramı kutlanıyor. Başka bir söze gerek yok. Bu güzelliklerin, huzurun, kardeşliğin hiç bitmemesini, sonsuza kadar sürmesini ve en kötü günün bayram tadında olmasını diliyorum” dedi.
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz de kentte cami, kilise ve havranın yan yana ve sırt sırta olduğunu, cemaatlerin de iyi ve kötü günde, kederde ve kıvançta her zaman bir ve beraber olduğunu söyledi.
Hatay’ın hoşgörü özelliğini bu zamana kadar muhafaza ettiğini ifade eden Lekesiz, bundan sonra da Alevisi, Sünnisi, Hristiyanı, Müslümanı, Ermenisi ve Musevisiyle adeta beton gibi birlik ve beraberlik içerisinde bunu sonraki kuşaklara devretme gibi bir sorumluluğun olduğunu vurguladı.
Antakya Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil ise Paskalya Bayramı’nın, Hazreti İsa’nın çarmıhta ölümünden sonra üçüncü gün mezarda dirilişini ifade ettiğini belirtti.
Yedi haftalık oruç sürelerinin bugünkü bayramla son bulduğunu ve bunu ”yeni hayatın simgesi” kabul edilen yumurtayla açtıklarını vurgulayan Hurigil, yumurtaların her tokuşturulmasında mezar kapısının tekrar açıldığını ve dirilişin gerçekleştiğini anımsadıklarını söyledi.
Konuşmaların ardından Ergin ile Hurigil ve AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal ile CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, yumurta tokuşturdu.
Kutlamalara, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Şaul Cenudioğlu, Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ali Yeral, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Başoğlu, Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu ve Hristiyan vatandaşlar katıldı .

Yorumlar kapatıldı.