İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ragıp Zarakolu tahliye edildi

KCK davasında Ragıp Zarakolu’nun da aralarında bulunduğu 15 kişi tahliye edildi. Tahliye gerekçesi olarak, tutuklu kalınan süreç, suç vasfının değişme ihtimali ve delil durumu gösterildi. 1. KCK davasında ilk duruşma 2 temmuz’da Silivri’de görülecek.


Birinci KCK davasında tutuklu sanık Prof. Dr. Ragıp Zarakolu ile beraber 15 kişi tahliye edildi. Davaya bakan Özel yetkili 15. Ağır Ceza Mahkemesi bugün davaya ilişkin tensip zabtını açıkladı.

Mahkeme, Zarakolu ile beraber 15 kişinin tutuklu kaldıkları süre, delil durumu ve suç vasfının değişme ihtimalini göz önüne alarak tahliye edilmelerine karar verdi.

İLK DURUŞMA SİLİVRİ’DE

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi, PKK terör örgütünün şehir yapılanması KCK’ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamenin 3 Nisan’da kabul edilmesinin ardından tensip zabtını açıkladı. Davanın ilk duruşması 2 Temmuz 2012 günü Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi içindeki büyük salonda yapılacak. Duruşma 13 Temmuz 2012 gününe kadar devam edecek.


ZARAKOLU’YA TAHLİYE


Mahkeme 2400 sayfalık iddianameyi duruşmada okuması için iki TRT spikerinin görevlendirilmesine karar verdi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Ragıp Zarakolu, Evrim Öztürk, Muhsin Yenisöz, İrfan Hülaki, Lütfü Balbal, Ali Becerikli, Songül Karatağna, Nahit Onat, Zeynal Çelik, Zeki Elmas, Burhanettin Toprak, İsmail Zeybek, Yasin Yalçın, Cemalettin Gördegir ve Aleattin Güneş’in delil durumu, tutuklu kaldıkları süre ve suç vasfının değişme ihtimalini göz önüne alarak tahliyesine karar verdi.


ERSANLI’YA TAHLİYE ÇIKMADI


Mahkeme heyeti aralarında Prof. Dr. Büşra Ersanlı’nın bulunduğu 132 tutuklu sanığın ise kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması, delil durumu, suçun vasıf ve mahiyetini dikkate alarak tutukluluğun devamına karar verdi. Heyet, 22 sanık hakkında çıkarılan yakalama kararının sonucun beklenmesine hükmetti.

ZARAKOLU NEYLE SUÇLANIYORDU
KCK iddianamesinde, Ragıp Zarakolu’nun terör örgütünün hiyerarşisi içerisinde yer almamakla birlikte bilerek ve isteyerek terör örgütüne yardım ettiği ileri sürülmüş ve Zarakolu’nun terör örgütünün dağ kadrosuna silahlı militan ve şehir merkezlerindeki hücrelerine eleman yetiştirilmesine katkıda bulunduğu savunulmuştu.

Yorumlar kapatıldı.