İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Protestan Din Adamına Saldırı

Dört saldırgan, Bahçelievler Protestan Lütuf Kilisesi Pastörü Semir Sertek’ten kelime-i şahadet getirmesini istedi ve ardından tekmeleyerek darp etti… Pastör,”Olay gecesi kilisenin kapısına birileri hızla vurdu. Telaşlı halleri vardı. Kapıyı açtığımda ‘Bize anlat’ diyerek içeri girmek istediklerini söylediler. Alaylı ve küçümseyici sözler sarf ediyorlardı.””Bu durum bende tedirginlik yarattı. Sabah gelmelerini, olumsuz konuşmamalarını ve burasının kilise olduğunu söylediğim halde hakaret ettiler. ‘Burası Müslüman mahallesi, burada kilisenin ne işi var?’ diyerek son dini kabul etmezsem toprağın altında gebereceğimi defalarca tekrarladılar.””Başında beyaz takkesi olan genç, kelime-i şahadet getirerek benim de söylememi istedi. Göğsüme tekme attı. Sonra kaçtılar. Ben tekmenin şiddetiyle merdivenden düştüm.” dedi.

***
İstanbul – BİA Haber Merkezi 09 Nisan 2012, Pazartesi
İstanbul Bahçelievler Protestan Lütuf Kilisesi’ne giden dört saldırgan, Kilise pastörü 58 yaşındaki Semir Sertek’in kelime-i şahadet getirmesini isteyerek tekmeledi.
58 yaşındaki Semir Serkek, Ortodoksların Paskalya Bayramı’nı kutladığı 7 Nisan Cumartesi günü yaşanan saldırıyı Radikal gazetesinden İsmail Saymaz’a şöyle özetledi:
“Olay gecesi kilisenin kapısına birileri hızla vurdu. Telaşlı halleri vardı. Kapıyı açtığımda ‘Bize anlat’ diyerek içeri girmek istediklerini söylediler. Alaylı ve küçümseyici sözler sarf ediyorlardı.”
“Bu durum bende tedirginlik yarattı. Sabah gelmelerini, olumsuz konuşmamalarını ve burasının kilise olduğunu söylediğim halde hakaret ettiler. ‘Burası Müslüman mahallesi, burada kilisenin ne işi var?’ diyerek son dini kabul etmezsem toprağın altında gebereceğimi defalarca tekrarladılar.”
“Başında beyaz takkesi olan genç, kelime-i şahadet getirerek benim de söylememi isted. Göğsüme tekme attı. Sonra kaçtılar. Ben tekmenin şiddetiyle merdivenden düştüm.” (EKN)

Yorumlar kapatıldı.