İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Egemen Bağış’tan Paskalya Bayramı mesajı

Bağış, şunları kaydetti:“İnsanlık için, barış için, Türkiye için, Türkiye’nin birlik ve  bütünlüğü için dua eden tüm gönül insanlarına müteşekkiriz. Paskalya Bayramı  vesilesiyle bir kez daha bu birlikteliği hiç kimsenin bozamayacağını, bu  kardeşliğe ve dayanışmaya hiçbir gücün kast edemeyeceğini vurguluyoruz. Bizi  birbirimize bağlayanlar bizi ayıranlardan çok daha fazladır, çok daha güçlüdür.  Tarih ve talih bizlere ortak bir yön belirlemiş, bizleri bu coğrafyada bir sevgi  ve barış medeniyetinin mensupları haline getirmiştir. Şu hususun da altının  özellikle çizilmesi gerekir ki 74 milyon vatandaşımızın her biri Türkiye’nin asli  unsurudur, birinci sınıf vatandaşıdır. Bu ülkeye vatandaşlık bağıyla bağlı olan  her insan her türlü farklılığıyla birlikte bizim gönlümüzde her zaman ayrıcalıklı  bir yere sahiptir. Hiç kimsenin ötekileştirilmesini kabul edemeyiz. Bu çerçevede  artık farklı inanç mensubu vatandaşlarımızın da bayramları farklı bir coşku ve  heyecan içerisinde karşıladıkları günlere hükümetimiz döneminde ulaşılmıştır.”

**********
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Paskalya Bayramı’nı kutladı.
Bağış, yayınladığı mesajda, Hristiyan dünyasının en önemli bayramlarından  Paskalya Bayramı’nda Türkiye’de yaşayan Hristiyan vatandaşların coşkusuna ve  bayram sevincine ortak olduklarını belirtti.
Hristiyanlar ve farklı inanç gruplarının yüzyıllardır bu toprakların  birliğine büyük katkılar sağladığını ifade eden Bağış, şunları kaydetti:
“İnsanlık için, barış için, Türkiye için, Türkiye’nin birlik ve  bütünlüğü için dua eden tüm gönül insanlarına müteşekkiriz. Paskalya Bayramı  vesilesiyle bir kez daha bu birlikteliği hiç kimsenin bozamayacağını, bu  kardeşliğe ve dayanışmaya hiçbir gücün kast edemeyeceğini vurguluyoruz. Bizi  birbirimize bağlayanlar bizi ayıranlardan çok daha fazladır, çok daha güçlüdür.  Tarih ve talih bizlere ortak bir yön belirlemiş, bizleri bu coğrafyada bir sevgi  ve barış medeniyetinin mensupları haline getirmiştir. Şu hususun da altının  özellikle çizilmesi gerekir ki 74 milyon vatandaşımızın her biri Türkiye’nin asli  unsurudur, birinci sınıf vatandaşıdır. Bu ülkeye vatandaşlık bağıyla bağlı olan  her insan her türlü farklılığıyla birlikte bizim gönlümüzde her zaman ayrıcalıklı  bir yere sahiptir. Hiç kimsenin ötekileştirilmesini kabul edemeyiz. Bu çerçevede  artık farklı inanç mensubu vatandaşlarımızın da bayramları farklı bir coşku ve  heyecan içerisinde karşıladıkları günlere hükümetimiz döneminde ulaşılmıştır.”
Son 9,5 yılda farklı inanç gruplarının sorunlarının çözümüne yönelik  ciddi kararlar aldıklarını, bunları uygulamaya koyduklarını belirten Bağış,  Sümela Manastırı’nın 88 yıl, Akdamar Kilisesi’nin 112 yıl aradan sonra  canlandırılmasının tarihi bir adım olduğunu ifade etti.
Bağış, şunları kaydetti:
“Vakıflar Kanunu ile zaten büyük bir reform yapmış, sadece Vakıflar  Kanunu’nun yürürlüğe girmesiyle 181 taşınmazın cemaat vakıflarına iadesini  sağlamıştık ama bununla da yetinmedik ve en son ramazan ayında Sayın Başbakanımız  tarafından müjdelenen kanun hükmünde kararname ile tarihi bir adım daha atarak  1936’dan bu yana çeşitli gerekçelerle devlet tarafından el konulan vakıf  mallarının iadesine karar verdik. Daha önemlisi, gerçekleştirdiğimiz reformlarla  Türkiye’nin demokratik standartlarını ileri taşırken bir arada barış içinde  yaşama düsturumuzu hassasiyetle muhafaza etmeye özen gösterdik, göstermeye devam  ediyoruz. Ülkemizde yaşayan Hristiyan vatandaşlarımızın ve bütün Hristiyan  aleminin Paskalya Bayramı’nı tebrik ediyor, bayramın insanlık için hayırlara  vesile olmasını diliyorum. Biz birlikte Türkiye’yiz.”

Yorumlar kapatıldı.