İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Brüksel’de «Armeniaca» Ermeni Mimarlık Sergisi gerçekleştirildi

Erivan, Venedik ve Milano’dan sonra Brüksel Avrupa Parlamentosu (AP) binasında 26-30 Mart tarihlerinde «Armeniaca: Ermeni Mimari Mirasının Araştırılmasında Öncüler» sergisi gerçekleştirildi. Sergi, Ermeni Genel Hayri Birliği (AGBU) Avrupa Bl. Tarafından organize edildi. Açıklama AP üyesi Michèle Rivasi’nin elektronik sayfasından geldi.

Sergi insiyatifi Michèle Rivasi (Greens/EFA) ve çalışma arkadaşları Frank Engel (EPP), Sylvie Guillaume (S&D) and Dr. Charles Tannock’tan (ECR) geldi.

Bir dizi bilim adamı ve mimarlar büyük son onyıllarda tehlike altında bulunan Ermeni mirasının tekrar gün ışığına çıkmasına yol araladılar. Onların çalışmaları tüm Avrupa yanısıra Türkiye, Yakın Doğu ve Kafkasya’da bulunan yüzlerce kıymetli binanın korunması ve yeniden yapılandırılmasına olanak sağlamakta.

«Armeniaca» projesi, Ermeni mimari arşivlerinin korunmasına ilişkin Kasım 2009’da Paris’te gerçekleştirilen konferansla başladı. Proje, Avrupa Komisyonunun desteğini kazandı ve 2007-2013 kültür programlarına dahil edildi.

Proje çerçevesinde www.armeniaca.eu portalındaki veri tabanına yazılı belge ve görsel veriler eklenmekte. Veri tabanı 250 bin fotograf, resim, monografi ve araştırmayı içermekte.

http://news.am/tur/news/99423.html

Yorumlar kapatıldı.