İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘O Kadın’ ve ‘Sarı Gelin’ satışta

İhsan Dörtkardeş

Sezen Aksu’nun şarkıları üzerine 2007 yılında yapılan ‘O Kadın’ ile 13 ayrı ülkede Türk- Ermeni İlişkileri konusunda 160 isimle röportaj yapılarak hazırlanan Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı belgesel dizisi olarak nitelendirilen ‘Sarı Gelin’ filmi, yapımcı şirketin borcu nedeniyle icra yoluyla satılacak. Basın İlan Kurumu tarafından gazetelerin yanı sıra internetteki ’icralikcom’ sitesinde iki filmin icra yoluyla satılacağına dair ilan yer aldı.

 İstanbul 12’nci İcra Müdürlüğü tarafından ’2010/11564’ dosya numarası ile verilen “Menkul Açık Arttırma İlanı”nda, “Bir borçtan dolayı hacizli ve aşağıda cins, miktar ve kıymetleri yazılı mallar satışa çıkartılmıştır” denildi. ’O Kadın’ ve ’Sarı Gelin’ filmleri için birinci arttırmanın 13 Nisan 2012 tarihinde 12.05-12.20 saatleri arasında arasında İstanbul 12’nci İcra Müdürlüğü Kalemi İstanbul Adliye Sarayı Çağlayan Mahahallesi Kağıthane/İstanbul adresinde yapılacağı belirtildi. Filmler için biçilen kıymetlerin yüzde 60’ına istekli bulunmadığı takdirde 18 Nisan 2012 günü aynı yer ve saatte ikinci arttırma yapılarak satılın yapılacağı bu satışma attırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin yüzde 40’ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanlı olan alacaklarının toplamından fazla olmasının ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesinin şart olduğu belirtildi. Hacizli iki filmin satış bedeli üzerinden yüzde 1-18 oranındaki KDV’nin alıcıya ait olacağı ve satış şartnamesinin icra dosyasında görülebileceği, masrafı verildiği takdirde şartnamenin bir örneğinin isteyee gönderilebileceği fazla bilgi almak isteyenlerin icra dairesine başvurmaları gerektiği kaydedildi.
İlanda ’O Kadın’ filminin işletme bedeli olarak 100 bin, ’Sarı Gelin (Ermeni Sorununun İç Yüzü) Belgeseli’nin eser işletme bedeli 20 bin, 6 bölümlük video için 10 bin ve ’Sarı Gelin’ (Hrant Dink Dünyaya Sesleniyor) belgeselinin eser işletme bedeli ise Sarı Gelin (Hrant Dink Dünyaya Sesleniyor) belgeselinin eser işletme bedeli ise 20 bin TL olarak belirlendi.
“O KADIN”
Korhan Bozkurt’un yönettiği ve Tardu Flordun ile Selin Demiratar’ın başrollerini paylaştığı O Kadın’ isimli 2007 yılı yapımı ’Dram-Romantik’ filminin oyuncu ve seslendiren kadrosunda Selin Demiratar (Yeşim) , Burak Hakkı (Bülent) , Tardu Flordun (Okan) , Burhan Öçal , Şebnem Dönmez , Erol Günaydın bulunuyor. Filmin, Sezen Aksu şarkıları ekseninde işlendiği, Videotek Prodüksiyon tarafından, Ahmet Çelenk’in yapımcılığında hazırlanmıştı.
“SARI GELİN”
’Sarı Gelin’ belgeseli 6 bölümden oluşuyor. Belge ve röportajların yer aldığı film, röportaj ve görsel zenginliği ile Türk-Ermeni İlişkileri Konusunda Cumhuriyet Tarihinin En Kapsamlı Belgesel Dizisi olarak nitelendirilmişti. Türkiye ve dışında 160 kişiyle röportaj yapılarak 45 kişinin çalışması ile hazırlanan filmdeki bölümler sırasıyla, ’Yüzyılın Kan Davası’, ’Suikastlerle Kazanılan Kimlik’, ’Sessiz Tanık: Arşivler’, ’Katliama Çıkarılan Vize’, ’Kader Birliği’ ve ’Dostluğu Yeniden Hatırlatmak.’ (dha)

Yorumlar kapatıldı.