İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ürgüp’te Gayrimüslim Mezarlığı Oluşturuluyor

Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde, belediye meclisinin kararı ile Ürgüp Belediyesi Asri Mezarlığında belirlenecek bir alanın gayrimüslim mezarlığı olarak tahsis edilmesi kararlaştırıldı. Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Kapadokya bölgesine gönül vermiş ve hayatlarının sonunda burada defnedilmek isteyen veya Ürgüp’te yaşayan gayrimüslimlere bugüne kadar yapılmayan bir hizmeti vermek için kararın alındığını söyledi.

Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde, belediye meclisinin kararı ile Ürgüp Belediyesi Asri Mezarlığında belirlenecek bir alanın gayrimüslim mezarlığı olarak tahsis edilmesi kararlaştırıldı.
Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Kapadokya bölgesine gönül vermiş ve hayatlarının sonunda burada defnedilmek isteyen veya Ürgüp’te yaşayan gayrimüslimlere bugüne kadar yapılmayan bir hizmeti vermek için kararın alındığını söyledi.
Bölgede yaşayan yabancılar nedeniyle gayrimüslim mezarlığının artık bir ihtiyaç haline geldiğini dile getiren Yıldız, gayrimüslim mezarlığı için çalışmalara başladıklarını, mezarlığı, Ürgüp Belediyesi Asri mezarlığı içinde ayrı bir bölüm olarak oluşturmayı düşündüklerini kaydetti.
Yıldız: “Ürgüp’te yerli halk için bir mezarlık sorunu yaşanmıyor, ancak burada yaşayan ve öldükten sonra buraya defnedilmek isteyen yabancılar için bir mezarlığa ihtiyaç vardı. Bu nedenle çalışmalara başladık. Meclis kararını aldık. En kısa sürede gayrimüslim mezarlığını oluşturacağız.” dedi. – NEVŞEHİR

Yorumlar kapatıldı.