İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türk Toplumundan “Soykırım Günü” Tasarısına Karşı Kampanya

California’da Ermeni lobisi Eyalet Meclisi’ne Türkiye karşıtı bir tasarı daha sundu. Ermeni kökenli siyasetçiler Senatör Simitian ve Meclis Üyesi Achadjian tarafından sunulan SJR 23 nolu tasarı, 24 Nisan 2012 tarihinin California’da “Soykırım Günü” olarak tanınmasını öngörüyor… California’da yaşayan Türk, Azeri ve Türki Amerikalılar, Ermeni kökenli siyasiler tarafından sunulan Türkiye karşıtı tasarı aleyhinde kampanya başlattı.

**************
THURSDAY, 29 MARCH 2012 05:55  
1 2 3 4 5
California’da Ermeni lobisi Eyalet Meclisi’ne Türkiye karşıtı bir tasarı daha sundu. Ermeni kökenli siyasetçiler Senatör Simitian ve Meclis Üyesi Achadjian tarafından sunulan SJR 23 nolu tasarı, 24 Nisan 2012 tarihinin California’da “Soykırım Günü” olarak tanınmasını öngörüyor.
Osmanlı İmparatorluğu’nda Ermeniler’in 1915 ve 1923 yılları arasında gaddar bir soykırıma tabi tutuldukları iddia edilen tasarı metninde, sözde Ermeni soykırımının 3000 yıllık tarihi olan Ermeni halkı ve medeniyetinin tüm izleriyle birlikte yok edilmesine yönelik bir girişim olduğu iddia ediliyor.
California eyaletinin ABD’nin en kalabalık Ermeni nüfusuna ev sahipliği yaptığına işaret edilen tasarı, Eyalet Meclisi tarafından geçirilecek kararla 24 Nisan 2012 tarihinin “California 1915-1923 Ermeni Soykırımı Anma Günü” olarak kabul edilmesini, ABD Kongresi’nin de benzer şekilde davranmaya davet edilmesini ve tasarının kopyasının ABD Başkanı, Kongre Üyeleri, ve California eyaletindeki Valiler, Ermeni Kiliseleri ve çeşitli kuruluşlara gönderilmesini öngörüyor.
Türk Toplumu Kampanya Başlattı
California’da yaşayan Türk, Azeri ve Türki Amerikalılar, Ermeni kökenli siyasiler tarafından sunulan Türkiye karşıtı tasarı aleyhinde kampanya başlattı.
US Turkic Network üzerinden başlatılan kampanya çerçevesinde Calfornia Senatosu ve Meclisi üyelerine mektup gönderen Türk ve Azeri Amerikan toplumu, Amerikalı vekilleri tasarının tarihi açıdan yanlışlığına ve soykırım iddialarının asıl amaçlarına ilişkin olarak bilgilendiriyor.
California eyaleti sakinlerinin katılabildiği kampanyaya iştirak etmek için tıklayınız!
İbrahim H. Aydoğan – Turkishny.com

Yorumlar kapatıldı.