İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Günay, Merzifon’da Ermeni Kilisesi restorasyonunu inceledi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Merzifon’da Ermeni Kilisesi restorasyonunu inceledi.Yıllardır Ermeniler tarafından Amerikan Protestan Kilisesi olarak kullanılan, ancak Cumhuriyetin ilk yıllarıyla birlikte Doğan Sineması ismiyle faaliyet gösteren Kültür Merkezi, 1980 yıllarına kadar bu şekilde devam etti. 1990’lı yılların başında Diyanet İşleri Başkanlığı’na geçen tarihi yapı, daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredildi.

Merzifon Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği ile aslına uygun restore ettirilmeye başlanan tarihi yapıyı ziyaret eden Bakan Ertuğrul Günay, restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Restorasyonu yarım kalan tarihi binanın tamamlanması noktasında Merzifonlulara gerekli ödeneği çıkaracakları müjdesini veren Bakan Günay, kentte tarihi yapılarda güzel çalışmalar gerçekleştiren belediyeye böylece katkıda bulunacaklarını söyledi. Kültür merkezi olarak restore ettirilen tarihi yapının çalışmalarının yaz ayına yetiştirilmesi talimatını veren Bakan Günay, tarihi yapıyı Merzifon’un kültür yaşamına kazandırmaya çalıştıklarını kaydetti.
Bakan Günay incelemeleri sırasında şunları söyledi: “Belediye ile ortak bir projemiz vardı. Ancak belediye gördüğüm kadarıyla Merzifon’da güzel işler yapıyor. Belediye başkanımıza, kaymakamımıza teşekkür ediyoruz. Tarihi mekanların önünü açmak noktasında güzel gayretleri var. Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Cami, Çelebi Mehmet Cami Taşan, Bedesten, bütün bunların çevresinde güzel çalışmalar yapmışlar. O zaman biz de bu çalışmalara karşılık verelim. Belediyenin bu tamamlaması gereken giderlerini de üstlenelim istedik. Bu yaz içerisinde tarihi yapıyı bitirmeyi amaçlıyoruz. Kültür merkezinin 400 kişilik kapasitesi var. Bunu Merzifon’un kültür yaşamına kazandırmaya çalışacağız. Merzifon tarihi bir şehir. Biz de Türkiye turizmini kültür turizmine doğru açmaya çalışıyoruz.”
Bakan Günay, Merzifon’da vakıfların yaptığı çalışmalar hakkında da Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı’dan bilgiler aldı.
Günay, incelemelerinin ardından yaşamını yitiren AK Partili Belediye Meclisi üyesi Ahmet Karadağ’ın cenazesine katıldı.
(CİHAN)

Yorumlar kapatıldı.