İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sözde Soykırımı Dayatan Ülkelere Belgeselli Cevap

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı Yard. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Türkler`e soykırımı kabul ettirmeye çalışan ülkelerin geçmişiyle ilgili bir belgesel çalışma yaptıklarını, bu çalışmayı da ABD Başkanı, senatörler ve Temsilciler Meclisi üyelerine göndereceklerini açıkladı.

        Eğilmez, belgeselin gösteriminde yaptığı konuşmada bazı ülkelerin, tarihiyle yüzleşmesi konusunda Türkiye’ye çağrıda bulunduklarını söyledi. Bu ülkelerin Türkiye’yi işlemediği suçlardan dolayı yargılayıp mahkûm etmek istediğini vurgulayan Eğilmez, “Türkiye kendi tarihine ait arşiv ve belgeleri, yerli yabancı tüm tarihçilerin araştırmalarına açmış ve bu araştırmalar sonucunda, özellikle sözde ermeni soykırımı konusunda Türkler aleyhine hiçbir belgeye ulaşılamamıştır. Kısaca Türkler kendi tarihleriyle yüzleşmiş ama utanacakları bir olayla karşılaşmamışlardır.” dedi.
        Sözde soykırımı kabul ettirmeye çalışan ülkelerin neler yaptığı konusunda bir çalışma yaptıklarını dile getiren Savaş Eğilmez, “Bunun sonucunda birçok soykırım ve katliamla karşılaştık. Biz de bu bilgileri, görsel malzemelerle birleştirerek Türkçe, İngilizce, Almanca ve Fransızca olmak üzere dört dilden oluşan küçük bir belgesel hazırladık. 1915 olayları üzerinde taraflar arasında, haklı haksız ciddi tartışmalar yaşanıyorken, bu belgeselde adı geçen ülkelerin yaptığı katliamlar bütün yönleriyle tartışmasız bir şekilde kanıtlanmış durumdadır. Fakat nedense dünya kamuoyu bunların çoğunu gündemlerine getirmemektedir. Daha doğrusu Almanların yaptığı Yahudi soykırımı dışında hiçbiri, uluslararası kamuoyunu meşgul etmemektedir. Ama söz konusu Türkler olunca ilgili ilgisiz, uzak yakın, bilgili bilgisiz birçok kişinin söyleyeceği olumsuz bir şeyler oluyor.” diye konuştu.
        Amerika’da faaliyet gösteren Ermeni diasporasının 24 Nisan’a yaklaştığımız şu günlerde Amerikan Senatosuna ve Temsilciler Meclisi’ne Türkler aleyhinde kararlar aldırmak ve söz konusu tarihte Amerikan Başkanı Obama’ya soykırım kelimesini kullandırmak için baskı yaptıklarını hatırlatan Eğilmez, “Biz de bu baskıyı azda olsa hafifletmek adına, hazırladığımız bu belgeseli başta Barack Obama olmak üzere tüm senatör ve Temsilciler Meclisi üyelerine göndereceğiz. Ayrıca derneğimize ait www.therealhistorv.org sitesinde de serbest ulaşama açacağız ve elimizden geldiği kadarıyla fazla kişiye ulaştırmaya çalışacağız.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar kapatıldı.