İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD’den Ruhban Okulu düzeltmesi

Beyaz Saray’dan yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Başkan Obama, Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’de dini azınlıkların haklarının genişletilmesini taahhüdünde bulunmasını memnuniyetle karşıladı ve Ruhban Okulu’nun yeniden açılmasının önemini vurguladı. Türkiye tarafından bu önemli öğretim kurumunun yeniden açılması yönünde bir kararın; Türkiye’de din özgürlüğünün genişletilmesi vaadinin yerine getirilmesi için önemli gösterge olacağına inanıyoruz.” denildi. Beyaz Saray bu konuda yorum için adresin Türk hükümeti olduğunu bildirdi.

********
ANKARA ZAMAN   –   28.03.2012 Heybeliada Ruhban Okulu’nun yeniden eğitime açılıp açılmayacağı konusunda Türkiye ile ABD arasında yaşanan yorum farklılığı Washington’dan yapılan açıklamayla giderildi.
ABD Başkanı Barack Obama Seul’de Başbakan Erdoğan ile görüşmesinden sonra “Başbakan Erdoğan’ın Ruhban Okulu’nun yeniden açılması kararını duymaktan memnunum.” demişti. Bu açıklama özellikle Yunan basını tarafından Ruhban Okulu’nun yeniden açılacağı şeklinde yorumlanmıştı. Bunun üzerine Beyaz Saray’dan yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Başkan Obama, Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’de dini azınlıkların haklarının genişletilmesini taahhüdünde bulunmasını memnuniyetle karşıladı ve Ruhban Okulu’nun yeniden açılmasının önemini vurguladı. Türkiye tarafından bu önemli öğretim kurumunun yeniden açılması yönünde bir kararın; Türkiye’de din özgürlüğünün genişletilmesi vaadinin yerine getirilmesi için önemli gösterge olacağına inanıyoruz.” denildi. Beyaz Saray bu konuda yorum için adresin Türk hükümeti olduğunu bildirdi.

Yorumlar kapatıldı.