İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papa Benediktus Küba ziyaretine başladı

Papa 16. Bendiktus, Meksika’nın ardından üç günlük bir ziyaret düzenleyeceği Küba’ya ulaştı. Kilise, papanın ziyaretinin ülkede Hıristiyan inancını canlandırmasını umuyor.Papayı havaalanında Cumhurbaşkanı Raul Castro karşıladı.

Papa 16. Benediktus üç gün süreyle ziyaret edeceği Küba’ya ulaştı.
Havaalanında Cumhurbaşkanı Raul Castro ve askeri bando ile karşılanan Papa Benediktus’un ziyareti, bu ülkeye 14 yıl sonra yapılan ilk papa ziyareti oluyor.
Küba’ya Meksika’dan geçen Papa, barış, özgürlük ve uzlaşı için dua etmeye geldiğini söyledi.
16. Benediktus konuşmasında tüm Kübalıların özlemlerine sempati duyduğunu da belirtti.
Başkent Havana’daki BBC muhabiri Sarah Rainsford Kübalıların, Papanın otomobilinin geçtiği sırada yol kenarında toplanarak Küba ve Vatikan bayrakları salladıklarını söylüyor.
Marksist yapıya eleştiri
Vatikan, Papanın ziyaretinin, 20 yıl öncesine kadar resmi olarak ateist olan Küba’da Hıristiyanlık inancını canlandırmasını umuyor.
Papa, gezi öncesinde yaptığı açıklamada, Küba’nın Marksist yapısının “artık gerçekliğe tekabül etmediğini” söyledi ve “yeni bir hükümet tipinin” uygulamaya konması çağrısında bulundu.
Gözlemciler, karşılıklı eleştirilere rağmen, Vatikan ile Küba arasındaki ilişkilerin son dönemlerde iyileşme gösterdiği kanısında.
Raul Castro, geçmişte siyasi mahkûmlar ve ekonomik reform gibi konularda kiliseyi arabulucu olarak kullanmıştı.
Kilise, Küba’da Komünist Parti dışındaki en etkili sosyal kurum niteliğini taşıyor.
Papanın ziyareti ülkenin güneyindeki Santiago de Cuba’ya giderek adanın koruyucu azizinin ikonasını ziyaret edecek.
Papanın Kübalı muhaliflerle görüşüp görüşmeyeceği sorularını yanıtlayan kilise yetkilileri, 16. Benediktus’un ziyaret programında bunun için vakit bulunmadığını söyledi.
Katolisizmin Latin Amerika’nın diğer ülkelerine oranla daha az etkili olduğu Küba’da Papa’nın ziyareti yine de heyecan yaratıyor.

Yorumlar kapatıldı.