İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Marovitch son yolculuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede 81 yaşında hayatını kaybeden Eski Vatikan Türkiye Temsilcisi Georges Marovitch, Saint Esprit Kilisesi’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi… Marovitch için Şişli’deki Saint Esprit Katolik Kilisesi’nde ayin düzenlendi. Ayine Latin Katolik Episkoposu Lovis Pelatre, Türkiye Süryani Katolik Patrik Genel Vekili Yusuf Sağ, Türkiye Ermenileri Patrik Vekili Aram Ateşyan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Diyalog Avrasya Platformu Eş Başkanı Harun Tokak ve çok sayıda davetli katıldı.

 *****
Tedavi gördüğü hastanede 81 yaşında hayatını kaybeden Eski Vatikan Türkiye Temsilcisi Georges Marovitch, Saint Esprit Kilisesi’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.
İstanbul Özel Sema Hastanesi’nde sepsise bağlı çoklu organ yetmezliği, kalpte ritim bozukluğu şikayetiyle yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Georges Marovitch, önceki gün hayatını kaybetmişti. Marovitch için Şişli’deki Saint Esprit Katolik Kilisesi’nde ayin düzenlendi. Ayine Latin Katolik Episkoposu Lovis Pelatre, Türkiye Süryani Katolik Patrik Genel Vekili Yusuf Sağ, Türkiye Ermenileri Patrik Vekili Aram Ateşyan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Diyalog Avrasya Platformu Eş Başkanı Harun Tokak ve çok sayıda davetli katıldı.
Kilisedeki ayini Latin Katolik Episkoposu Lovis Pelatre yönetti. İlahilerin de okunduğu törende Marovitch’in öz geçmişi okundu ve dualar edildi. Törenin ardından Georges Marovitch’in naaşı toprağa verilmek üzere Feriköy Latin Katolik Mezarlığı’na götürüldü.
Tören sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Marovitch ile Başbakan Erdoğan’ın belediye başkanı olduğu dönemde tanıştıklarını söyledi. Marovitch’in çok insancıl bir kişi olduğunu dile getiren Topbaş, “Gerçek anlamda Medeniyetler İttifakı’nın savunan bir insandı. İnsanları birleştirmeye çalışan, insan için hizmet eden yapısı vardı. Kaza geçirmişti.Bu kazadan sonra sıkıntılı bir hayatı oldu. Biz de kendisini ziyaret etmiştik. Türkiye’yi seven İstanbul’u seven bir kişiydi.” ifadelerini kullandı.
Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Diyalog Avrasya Platformu Eş Başkanı Harun Tokak ise, “Değerli Marovitch gerçekten bu dünyayı anlamlı kılan insanlardan birisiydi. Çok bilge bir insandı. Çok değerli bir insanı kaybettik. Hakikaten insanlığın kardeşliği ve barışı için yaptığı çalışmalar çok değerliydi. Uzun uzun görüşmelerimiz ve konuşmalarımız olmuştu.” diye konuştu.
Marovitch ile yaptıkları görüşmeler sonrası kendisinin mümin olduğu intibasına vardığını anlatan Tokak, “Çünkü Allah’ın bir ve tek olduğuna inanan hiçbir peygamberi reddetmeyen bütün peygamberleri kabul eden mümin bir insandı. Hangi dilden hangi ırktan olursa olsun bütün insanları kucaklayabilen yürekli bir insandı.” ifadelerini kullandı.
‘FETHULLAH GÜLEN’LE İLGİLİ SÖZLERİNİ HALA UNUTAMIYORUM’
Georges Marovitch’in 28 Şubat döneminde Fethullah Gülen’in yargılandığı mahkemede Gülen hakkında sarf ettiği sözleri hala unutamadığını belirten Tokak şöyle devam etti: “Özellikle 28 Şubat döneminde Fethullah Gülen Hocaefendi’nin yargılandığı o dönemde kendisi de tanık olarak mahkemeye çağırılmıştı. Mahkemede Fethullah Gülen’i nasıl tanıdığı yönündeki soruya verdiği cevap hala hafızalarımızdan silinmedi: ‘Hakim bey o bize İslam’ı sevdirdi. O bize Müslümanlığı sevdirdi. Fethullah Gülen, sadece Müslümanlara lazım değil; aynı zamanda Hristiyanlık dünyasına da lazım büyük bir insan, büyük bir mütefekkir ‘ sözlerini hala unutamıyorum. Bunu medyanın basının önünde de söylemişti.”
(CİHAN)

Yorumlar kapatıldı.