İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kiliseye saldıran kişilere dava açıldı!

Adana’da ellerindeki kılıç ve bıçakla “bebekli kilise” olarak bilinen Aziz Pavlus Latin İtalyan Katolik Kilisesi’ni basarak, eşyaları tahrip eden 4 kişi hakkında 4’er yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Edinilen bilgiye göre, 21 Nisan 2011 akşamı merkez Seyhan ilçesine bağlı Tepebağ Mahallesi’ndeki Aziz Pavlus Katolik Kilisesi’ndeki Paskalya Bayramı’na hazırlık ayininin ardından Rahip Farancis Dondu, cemaatten bir kişinin evini takdis için kiliseden ayrıldı. 10 dakika kadar sonra Serhat E. (27) ve İbrahim K. (26), zile basıp ayine geldiklerini söyleyerek, görevliye kapıyı açtırdı. Üzerlerindeki 72.5 santimetre uzunluğundaki kılıcı ve sustalı bıçağı çıkaran 2 genç, ellerindeki kesici aletleri vaiz kürsüsüne bırakıp, “Papazı bulun bize. Bize papaz lazım” diye bağırmaya başladı. “Biz Müslümanız” diyerek tekbir getiren gençler, rahibin olmadığını öğrenince Hz. İsa ve Meryem Ana heykelleri ile salonda bulunan eşyaları tahrip etti. Kilisedeki kişilerin kapıyı kilitleyerek polise haber vermesi üzerine yakalanan 2 saldırgan, ifadelerinin ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
Haklarında Adana 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme’ suçundan 4’er yıla kadar hapis istemiyle dava açılan sanıklar, sonraki duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Diğer tutuksuz sanıklar Zeki G. (37) için ‘azmettirme’ suçundan, Ömer K. (26) için ise ‘yardım etmek’ suçundan 4’er yıl hapis cezası istendi.
Davanın ilk duruşmasına tutuksuz 4 sanıktan sadece Ömer K. katıldı. Aziz Pavlus Katolik Kilisesi’nin Rahibi Farancis Dondu’nun da katılmadığı duruşmada sanık Ömer K., hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, “Benim olayla hiçbir ilgim yok” dedi.
Mahkeme hakimi, diğer sanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi. Diğer sanıklar daha önceki ifadelerinde, Ogün Samast’a özendiklerini, meşhur olmak için böyle bir eyleme giriştiklerini söylemişlerdi.
İHA

http://haber.mynet.com/kiliseye-saldiran-kisilere-dava-acildi-621819-yasam/

Yorumlar kapatıldı.