İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Ailesi başvurursa Hrant Dink şehit sayılabilir’

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “sivil şehit” yasasıyla, 2007’de öldürülen gazeteci Hrant Dink’in de şehit sayılabileceğini açıkladı. “Sivil şehitlik” düzenlemesiyle ilgili bilgi veren Şahin, yasanın 1987’den sonraki terör olaylarında mağdur olanları kapsayacağını belirtirken, “Hrant Dink’in ailesi yasadan istifade etmek için başvuru yaparsa, sivil şehitlikten doğan haklarını alabilirler. Ben aileyle konuşur, yeni düzenlemeyi anlatırım” dedi.

*********
Bakan Fatma Şahin ‘Sivil şehitlik’ düzenlemesiyle ilgili bilgi verdi
  
HT GAZETE
AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “sivil şehit” yasasıyla, 2007’de öldürülen gazeteci Hrant Dink’in de şehit sayılabileceğini açıkladı. “Sivil şehitlik” düzenlemesiyle ilgili bilgi veren Şahin, yasanın 1987’den sonraki terör olaylarında mağdur olanları kapsayacağını belirtirken, “Hrant Dink’in ailesi yasadan istifade etmek için başvuru yaparsa, sivil şehitlikten doğan haklarını alabilirler. Ben aileyle konuşur, yeni düzenlemeyi anlatırım” dedi. Yasayı nisan sonunda çıkarmayı hedeflediklerini anlatan Şahin, “Uludere’de ölen yurttaşlar sivil şehit sayılacak” bilgisini verdi.
BELGİN’İN AİLESİNE
EV Öte yandan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl’de 3 çocuğunu korumak için canlı bombanın üzerine atlayarak hayatını kaybeden Hatice Belgin’in eşi ve çocuklarına Bingöl’de ev hediye etti. Yılmaz “O sadece Bingöl için değil, Türkiye için sembol oldu. Bir insanın yapacağı en büyük fedakârlık, canından yapacağı fedakârlıktır” dedi.

Yorumlar kapatıldı.