İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bağış’tan AGİT’e Tepki “AGİT Minsk Grubu Ya Görevini Yapsın, Ya Da Bu İşi Beceremiyoruz, Desin”

Azerbaycan’la Ermenistan arasındaki Karabağ sorununu barışçıl yollarla çözmek için kurulan AGİT Minsk grubunun eşbaşkanlarının ortak bildirisine, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’tan “AGİT Minsk Grubu ya kendi üzerine düşen görevi yerine getirsin, ya da bu işi beceremiyoruz desin” sözleriyle tepki geldi. Amerika Birleşik Devletleri, Rusya ve Fransa dışişleri bakanlarının imzasını taşıyan bildiride, Azerbaycan ile Ermenistan, siyasi irade göstermeye çağırdı, bölgede barışın müzakere yoluyla sağlanabileceğini vurgulandı,”Biz ülkeleri savaşa değil, barışa hazırlıyoruz” denildi.

******
22 Mart 2012
TRT
Azerbaycan’la Ermenistan arasındaki Karabağ sorununu barışçıl yollarla çözmek için kurulan AGİT Minsk grubunun eşbaşkanlarının ortak bildirisine, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’tan “AGİT Minsk Grubu ya kendi üzerine düşen görevi yerine getirsin, ya da bu işi beceremiyoruz desin” sözleriyle tepki geldi.
Amerika Birleşik Devletleri, Rusya ve Fransa dışişleri bakanlarının imzasını taşıyan bildiride, Azerbaycan ile Ermenistan, siyasi irade göstermeye çağırdı, bölgede barışın müzakere yoluyla sağlanabileceğini vurgulandı,”Biz ülkeleri savaşa değil, barışa hazırlıyoruz” denildi.
İşte bu bildik ifadelere yer verilen bildiri, topraklarının yüzde yirmisi Ermeniler tarafından işgal altında olan Azerbaycanlılar kadar Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ı da tatmin etmedi.
Bağış, “AGİT Minsk Grubu ya kendi üzerine düşen görevi yerine getirsin, ya da bu işi beceremiyoruz desin” dedi.
AGİT Minsk grubu Karabağ sorununu çözmek için 1992 yılında yani tam yirmi yıl önce kurulmuştu.

Yorumlar kapatıldı.