İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Avrupa Parlamentosunda Ermenistan’a İlişkin Bir Tasarı Görüşülecek

Belgenin Ermenistan kesitndeki taslağı Polonyalı üye Tomasch Pyotr hazırladı. Burada ″Avrupa Komşuluk Siyaseti Eylem Programı, Doğu Ortaklığı Ortak Deklarasyonu, Ermenistan ve AB arasında imzalanan bir dizi anlaşma yanı sıra demokratik reformlar gerçekleştirme ve hukuk üstünlüğünü temin için Ermenistan’ın üstlendiği yükümlülükleri dikkate alarak AB Ermenistan’la Ortaklık Anlaşmasını müzakere etmektedir″ denmekte.

*************
 Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi dün başlayan ve 3 gün sürecek olan gündemi çerçevesinde Güney Kafkasya’ya ilişkin meseleleri de irdeleyecek.
Özgürlük Radyosu’nun verdiği habere göre, Avrupa yasama organı üyeleri 22 Mart’ta Ermenistan ve Azerbaycan’la Ortaklık Anlaşmaları müzakerelerinde Avrupa Komisyonu tarafından uygulanacak olan ve yükümlülük mahiyetindeki 2 belgeyi kabul edecek.
Belgenin Ermenistan kestindeki taslağı Polonyalı üye Tomasch Pyotr hazırladı. Burada ″Avrupa Komşuluk Siyaseti Eylem Programı, Doğu Ortaklığı Ortak Deklerasyonuu, Ermenistan ve AB arasında imzalanan bir dizi anlaşma yanısıra demokratik reformlar gerçekleştirme ve hukuk üstünlüğünü temin için Ermenistan’ın üstlendiği yükümlülükleri dikkate alarak AB Ermenistan’la Ortaklık Anlaşmasını müzakere etmektedir″ denmekte.
Özgürlük Radyosunun Brüksel muhabiri Rikard Jozwiak tasarıda 3 esas nokta bulunduğunu kaydetmekte.
Bunlardan birisi Ortaklık Anlaşmasının Ermenistan sathına ilişkin olduğu. Bu Dağlık Karabağ çatışması bağlamında anlam ifade etmekte ve aynı husus tasarının Azerbaycan bölümünde de yer almakta.
Belgede Ermenistan’da 6 Mayıs’ta gerçekleştirilecek parlamento seçimlerinin layıkınca gerçekleştirilmesi gerektiğinin altı çizilmekte. Seçimin özgür ve adil olması gerektiği vurgulanmakta.
Belgede AB’nin Dağlık Karabağ sorunuda daha aktif yer almak istediği, AGİT Minsk Grubuna destek arzusu hususu da bulunmakta.
Tasarıda Metsamor Nükleer Santraline ilişkin AB’nin endişeleri de ifade edilmekte.
News.am

Yorumlar kapatıldı.