İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Paris’teki Kitap Fuarında Türk Standına Saldırı

Ferhan Köseoğlu

Önceki gün kapılarını açan 32. Uluslararası Paris Kitap Fuarı’ndaki Türk standı, 20 kişilik bir grup tarafından işgal edildi.Ellerinde afişlerle standı bloke eden Ermeni asıllı vatandaşlardan oluşan grup, “İnkara hayır” sloganları attı. Protestocuları durdurmaya çalışan stant görevlisi Mehtap Çayırlı Oyar ise grubun saldırısına uğradı.

19 Mart 2012 CİHAN
FERHAN KÖSEOĞLU PARİS
Önceki gün kapılarını açan 32. Uluslararası Paris Kitap Fuarı’ndaki Türk standı, 20 kişilik bir grup tarafından işgal edildi.
Ellerinde afişlerle standı bloke eden Ermeni asıllı vatandaşlardan oluşan grup, “İnkara hayır” sloganları attı. Protestocuları durdurmaya çalışan stant görevlisi Mehtap Çayırlı Oyar ise grubun saldırısına uğradı. Fuarda görevli güvenlik görevlilerinin yetersiz kaldığı olayda, göstericiler daha sonra fuardan uzaklaştı. Geçen yıl da Türk standı Ermeni grubun hedefi olmuştu. Fransız polisinin bu yıl hiçbir güvenlik önlemi almamasını ise Türk stant görevlilerinin tepkisini çekti.
“Çanakkale’de Ermeniler de savaştı” -Tarihçi-yazar Volkan Şenel: -“Milli Savunma Bakanlığı arşivlerinden Kocaeli’den Çanakkale Savaşı’na katılan Ermeni asıllı 3 Osmanlı vatandaşının kimlik bilgisine ulaştım”

Yorumlar kapatıldı.