İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gazeteler “Newroz”u Nasıl Gördü?

İstanbul ve Diyarbakır’da kutlanan Newroz kutlaması gazetelere nasıl yansıdı?İstanbul ve Diyarbakır’da valiliğin “Bayram gününde kutlanır” gerekçesiyle izin vermediği Newroz kutlamalarını Takvim dışındaki tüm günlük gazeteler ilk sayfadan gördü.

Hürriyet: Kin ateşi
“Gruplar, Diyarbakır’da 10 mobil televizyon baz istasyonu, İstanbul’da ise ağaçları ateşe verdi”
Habertürk: Bayrama bak
“Bayramı erken ‘kutlayanlar’ dün nevruz ateşini Molotoflarla yaktı, İstanbul ve Diyarbakır savaş alanına döndü”
Sabah: Bu nasıl Nevruz
“İstanbul Kazlıçeşme’de korsan nevruz kutlaması yapmak isteyenler kenti savaş alanına çevirdi. Bankalar, dükkanlar ve durakların camlarını indiren gruplar, içinde yolcuları olan bir belediye otobüsünü de taşladı.”
Vatan: Nevruz savaşı
“BDP’liler Nevruz yasağını Diyarbakır’da deldi. İstanbul’da ise terör estiren gruplar E-5’te otomobilleri taşladı esnafa saldırdı.”
Milliyet: Erken nevruz çatışması
“21 Mart’taki dün kutlamak isteyen gruplarla polis arasında çok sert çatışmalar yaşandı. Kazlıçeşme’ye yürüyen BDP vekillerinin de bulunduğu 1500 kişilik grubun önü kesilince ortalık savaş alanına döndü…”
Taraf: Newroz’da gaz faciası
“İçişleri Bakanlığı yasakladı ama dün Türkiye’nin dört bir yanında Newroz kutlamaları vardı. En ciddi olayla r İstanbul’da gerçekleşti ve Newroz’a kan bulaştı…”
Özgür Gündem: Newroz meydan okudu
Hükümetin “Kürtler artık sokağa çıkamıyor” propagandası yerle bir oldu. Amed’de hükümetin provokasyon barikatlarını yıkan 1 milyonu aşkın kişi, “Öcalan’ın etrafında kenetlendi”.İstanbul’da ise halk her yeri newroz alanına çevirdi.”
Posta: Nevruz meydan savaşı
“…BDP’li milletvekilleri ve partililer dün Kazlıçeşme’de toplanmak istedi. Polis kalabalığı cop ve biber gazı ile dağıttı. Zeytinburnu ve Samatya ve Aksaray’da otobüs, metrobüs durakları tahrip edildi…”
Radikal: İnatlaşma can aldı
“Valilikler, Nevruz’da ‘erken kutlama’ya izin vermedi, gruplar direndi, sonuçta kan döküldü. Diyarbakır’da polis engelleyemeyince yüz binlerce kişi önceden belirlenen alanda kutlama yaptı…”
Cumhuriyet: Erken Nevruz’da 1 Ölü
İstanbul’da BDP’nin çağrısı üzerine Nevruz’u kutlamak için Kazlıçeşme Meydanı’na gitmek isteyenlere polisin müdahalesi sert oldu…”
Yeni Şafak: Nevruz’a erken provokasyon
“Valilikler izin vermemesine rağmen Nevruz’u üç gün önce kutlamakta ısrar eden PKK yandaşları ve BDP’liler İstanbul ile Diyarbakır’ı savaş alanına çevirdi…”
Akşam: Yaktılar, yıktılar
“Nevruz’u 21 Mart’tan önce kutlamak isteyen gruplar, İstanbul ve Diyarbakır’ı birbirine kattı. Valiliklerin izin vermemesine rağmen BDP’li vekiller eşliğinde meydanlara çıkmak isteyen göstericiler polisle çatıştı.”
Birgün: Bombalamışlar baharı
“‘Teröristler Newruz’u kana bulayacak’ diye yapılan ısmarlama haberlerin ve yasaklamaların gölgesinde kutlanan Newroz, İstanbul’da gaza bulandı. Diyarbakır’da ise halk barikatı aşıp Newroz’u kutladı.”
Evrensel: Newroz zulme yenilmedi
“Yasak karına rağmen İstanbul ve Diyarbakır’da yüz binler Newroz’u kutlamak için alanlara aktı. Polisin yağdırdığı gaz bombaları halkın barış, kardeşlik ve eşitlik taleplerini haykırmasını engellemedi.”
Aydınlık: Diyarbakırlı yasağı dinlemedi
“İstanbul’da ve Diyarbakır’da dün kutlanmasına izin verilmeyeceği açıklanan ve yasal kutlama tarihi olarak 21 Mart gösterilen Nevruz, her iki ilde de olaylı geçti…”
Yurt: Nevroz’a kan bulaştı
“Hükümetin sert ve uzlaşmaz tavrı nedeniyle Nevruz kutlamalarına kan bulaştı, bir BDP yöneticisi öldü, iki kişi ağır yaralandı. Türkiye’nin birçok kenti savaş alanına döndü.”
Akit: BDP yine yaktı yıktı
“Nevruz kutlamasını bahane eden BDP, düzenlediği izinsiz gösterilerle başta İstanbul olmak üzere yurdun değişik bölgelerinde olay çıkardı…”
Güneş: Polis:1 BDP:0
“BDP’nin ‘Nevruz’u erken kutlarız. Karakoldan sakın çıkmayın’ tehdidini polis ciddiye almadı.”
Türkiye: BDP’li vekiller izinsiz yürüdü
“Valiliklerden ‘Nevruz kutlaması’ için izin çıkmamasına rağmen, BDP’li milletvekilleri meydanlarda boy gösterdi.”
Ortadoğu: Tavizin sonu budur
“AKP’nin tavizlerinden yüz bulan terörün maşaları Nevruz’u bahane ederek İstanbul ve Diyarbakır’da terör estirdi. Ortalık savaş alanına döndü.”
Zaman: Nevruz ateşiyle kokakları yakmaya çalıştılar
“Nevruz şenlikleri, bu yıl provokasyonların gölgesinde başladı. İstanbul ve Diyarbakır başta olmak üzere şehirleri savaş alanına çevirmeye çalıştılar…”
Star: Nevruz’u kutlamak isteyenler meydanları savaş alanına çevirdi
“21 Mart yerine Nevruz’u dün kutlamak için sokağa çıkan göstericiler İstanbul ve Diyarbakır’da otobüs yaktı. Yapılan aramalarda uzun namlulu silahlar ve bomba ele geçirildi. Yüzlerce kişi gözaltına alındı…”
Bugün: Nevruz terörü
“İzinsiz miting yapmak isteyen BDP’liler Nevruz bayramını zehir etti. İstanbul ve Diyarbakır’da terör estirildi. Metrobüsler taşlandı, duraklar yıkıldı. 3’ü polis, 7 kişi yaralandı. Diyarbakır’da 3 kişi uzun namlulu silahlarla yakalandı. Provokatörler ‘izin verildi’ yalanıyla halkı sokağa dökmek istedi.”
Yeniçağ: “Nevruz” değil isyan provası
“Hafta boyunca yasakta olsa Pazar günü sokağa çıkarız! Diyerek ortamı gren BDP’nin öncülüğünde bölücü yanlıları ortalığı savaş alanına çevirdi. Polis Diayarbakır’da göstericilere helikopterle gazlı müdahalede bulundu.”
Sözcü: Yakıp, yıkıp taşladılar. Bunun adı Bayrammış!
“Araçları molotofla yaktılar, durakları yıktılar, dükkanları otobüsleri taşa tuttular. Vatandaşları bile taşla yaraladılar.” (NV)

Yorumlar kapatıldı.