İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeniler, Suriye’deki olayların sona ermesi için kilisede dua etti

İstanbul’dan otobüslerle geldikleri Hatay’ın İskenderun ilçesindeki Karasun Manuk Ermeni Kilisesi’ni ziyaret eden Ermeni vatandaşlar, Suriye’de yaşanan olayların sona ermesi için dualar etti.

Şehir merkezinde bulunan tarihi Karasun Manuk Ermeni Kilisesi’nde yılda bir kez düzenlenen isim gününe katılmak üzere İstanbul’dan otobüslerle İskenderun’a gelen 400 kişilik Ermeni grubu, kilisede toplu halde dua etti. İstanbul’dan gelen Başrahip Zakeos Ohanyan, “Bu gün İskenderun’da Kararsun Manuk kilisesinde Allah’a şükürler olsun ibadetlerimizi yaptık. 4. yüzyılda yaşamış şehitler için dualar ettik. Memleketimizin huzuru ve esenliği için dualar ettik. Devlet büyüklerimizin, parlamentonun huzur ve mutluluğu ve alacakları kararlar için muvvafakiyetler diledik. Cennet vatanımız için dualar ettik ve dualarımızda özellikle Komşumuz Suriye’de olan olayların bir an evvel sona ermesi ve bu coğrafyada Ortadoğu’da barışın hakim olması için dualar ettik. Aynı zamanda Hatay valimize, belediye başkanımıza, huzur ve güvenliğimizin sağlanmasında emniyet güçlerimize de teşekkür ediyoruz. Onların sayesinde ibadetlerimizi güvenle yaptık.” dedi.

Karusun Manuk Ermeni Kilisesi’nde yapılan duaya Başrahip Zakeos Ohanyan’ın yanı sıra, Peder Kevork Çınaryan ve Hatay bölgesi din görevlisi Peder Avedis Tabaşyan da katıldı.
İstanbul’dan İskenderun’a gelen Ermeni asıllı Melisa Bahçıvanoğlu ise otobüste yaptığı açıklamasında, “Kilisede Suriye’de yaşanan olayların sona ermesi için dualar ettik. İnsanlarda Allah korkusu olmalı ve bu savaşın bir an önce bitmesi için dualar ediyoruz.” diye konuştu.


Araksi Abrahamoğlu da Suriye’de yaşananlara bir an önce son verilmesini istedi.
Ermeni vatandaşlar daha sonra Karaağaç beldesinde bulunan mezarlık ziyaretinin ardından, Türkiye’nin tek Ermeni köyü olan Hatay’ın Samandağı ilçesindeki Vakıflı köyüne gitti.



http://yurthaber.mynet.com/detay/hatay-haberleri/ermeniler-suriyedeki-olaylarin-sona-ermesi-icin-kilisede-dua-etti/120736 

Yorumlar kapatıldı.