İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘İslam düşmanı ilanı neden yayımlamadın!’

ABD’nin ünlü New York Times gazetesi sağcıların hedef tahtası oldu. Gazete Katolik Kilisesi’ne çok sert eleştiriler yönelten bir ilanı yayınlayıp benzer ifadelerle İslam dinini suçlayan başka bir ilanı yayınlamayınca tartışma çıktı. ‘Dinden Özgürlük Vakfı’ isimli bir ateist grup 9 Mart’ta Katolik cemaatine seslenen bir ilan yayınlattı… ‘Amerika’nın İslamileşmesini Durdur’ hareketinin başkanı aşırı sağcı Pamela Geller ‘anti-Katolik ilanın anti-şeriat bir benzerini’ hazırladığını öne sürerek gazeteye yolladı. “Kadınları ve gayrimüslimleri insan kabul etmeyen bir kurumu ait olmak; neden? İnsanları ‘peygamberin’ nefret ve şiddet dolu öğretilerinden daha çok önemseyen bizlere katılın” ifadelerini içeren ilana ayrılan yerin ücreti olan 39 bin dolar ödendiği halde NYT, ilanı askıya aldı. NYT “Afganistan’daki askerlerimizi düşünmek zorundayız” dedi. Ancak sağcılar ikna olmadı.

***********
Saygın gazete Katolik düşmanı bir ilanı yayınladıktan hemen sonra İslam’a saldıran benzer bir ilanı reddedince sağcılar ayaklandı
ABD’nin ünlü New York Times gazetesi sağcıların hedef tahtası oldu. Gazete Katolik Kilisesi’ne çok sert eleştiriler yönelten bir ilanı yayınlayıp benzer ifadelerle İslam dinini suçlayan başka bir ilanı yayınlamayınca tartışma çıktı. ‘Dinden Özgürlük Vakfı’ isimli bir ateist grup 9 Mart’ta Katolik cemaatine seslenen bir ilan yayınlattı. İlanda “Neden çocuklarınızı itaatkar bağışçılara ve seçmenlere dönüştürülecekleri kilise okullarına yolluyorsunuz?” ifadesi yer alırken ‘tacizci rahiplerin işbirlikçisi kilisesinde skandalları örtbas etme çabasının yirmi yıldır sürdüğüne’ dikkat çekilerek Katoliklere dini terk etme çağrısında bulunuldu.
Afganistan’daki askerler öne sürüldü
‘Amerika’nın İslamileşmesini Durdur’ hareketinin başkanı aşırı sağcı Pamela Geller ‘anti-Katolik ilanın anti-şeriat bir benzerini’ hazırladığını öne sürerek gazeteye yolladı. “Kadınları ve gayrimüslimleri insan kabul etmeyen bir kurumu ait olmak; neden? İnsanları ‘peygamberin’ nefret ve şiddet dolu öğretilerinden daha çok önemseyen bizlere katılın” ifadelerini içeren  ilana ayrılan yerin ücreti olan 39 bin dolar ödendiği halde NYT, ilanı askıya aldı. NYT “Afganistan’daki askerlerimizi düşünmek zorundayız” dedi. Ancak sağcılar ikna olmadı. Geller “Gazetecilikte altın standart sayılan NYT’nin ikiyüzlülüğü ortaya çıktı” derken Fox haber kanalı ‘dinde çifte standart uygulandığını’ öne sürdü. Katolik Birliği Başkanı Bill Donahue “Bazı dinlere istediğiniz çamuru atabilirsiniz ama İslam’a gelince susmak zorundasınız, öyle mi?” açıklamasını yaptı.

Yorumlar kapatıldı.