İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rumlar artık Türklerle eşit olduğunun farkına varmalı

İstanbul’da Rumca yayınlanan İHO Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni ve Yunan Mega TV Türkiye Temsilcisi Andrea Rombopulos, Hükümetin geri işleyen bir çarkı tersine çevirmek zorunda kaldığını ifade ederek, “80 senede yapılanları 8 senede düzeltmeye çalışmak kolay değil. Hep eşit değiliz diye şikayet ederdik. Şimdi eşitiz, farkına varmalıyız” dedi

*****
AK Parti’yle birlikte geçmişteki birçok hatanın düzeltildiğini belirten Rombopulos “Hep ‘eşit değiliz’ diye şikayet ederdik. Artık eşitiz, bunun farkına varmalıyız” dedi.
Seda Çakmak
İSTANBUL’DA Rumca yayınlanan İHO Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni ve Yunan Mega TV Türkiye Temsilcisi Andrea Rombopulos, Hükümetin geri işleyen bir çarkı tersine çevirmek zorunda kaldığını ifade ederek, “80 senede yapılanları 8 senede düzeltmeye çalışmak kolay değil. Hep eşit değiliz diye şikayet ederdik. Şimdi eşitiz, farkına varmalıyız” dedi. Reformları ve anayasa çalışmalarını değerlendiren Rombopulos şunları söyledi:
Değişimi gören Rumlar dönüyor
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in açıklaması çok önemliydi. Milli Eğitim’in katkılarıyla ders kitapları geldi. Çocuklar fotokopilerle ders işliyordu. 8 senede çok iş yapıldı. 30 yıldır öğretmen tayinleri yapılmıyordu. Artık öğretmen eksiğimiz yok. Rumca bilmeyen öğrencilerin bizim okullara kaydı için hazırlık sınıfları açılmalı. Geriye tek-tük uygulama sorunları kaldı. İftar yemeği gecesi jet bir şekilde kanun hükmünde kararname hazırlandı. Başbakan kararlılığını gösterdi. Vakıflar Genel Müdürü beklemeyin diye çağrıda bulundu. Açıkçası hükümet çok büyük yol aldı. 80 senede yapılanları düzeltmeye çalışmak kolay değil.
Hükümet ‘izin isteme başvur’ dedi
Fener Rum Patriği Bartholomeos ve heyetle Ankara’ya giderek yeni anayasadan beklentilerimizi sunduk. ‘Çocuklarımız hakim-savcı olamıyor’ dedik. Hükümet ‘izin isteme başvur’ dedi. Egemen Bağış çocukların KPSS’ye girmesini istedi. Bizim de bu ülkenin vatandaşı olduğumuzun farkına varmamız lazım. Eşit değiliz şikayeti ederdik. Şimdi eşit vatandaş olarak kabul görüyorsun, bunu Rumların da kabul etmesi lazım.

Yorumlar kapatıldı.